Gemeente Noordenveld

groengasvulpunt

Leek opent groengasvulpunt

Gepubliceerd op: 30 november 2010

Vrijdag 26 november openden wethouder Bouma en wethouder Huisman het eerste groengastankstation in Leek. Het nieuwe vulpunt van Olie Distributie Noord (ODN) en OrangeGas draagt bij aan de groei van het landelijke netwerk van groengasvulpunten. Dankzij het nieuwe groengasvulpunt van OrangeGas bij het tankstation Q8 is het voor de gemeenten zelf aantrekkelijk om over te schakelen naar een duurzamer wagenpark.
Bij het tankstation zelf werd het vulpunt op feestelijke wijze geopend. Aansluitend vertelde de heer G. Kroeze, directeur van Omrin/Jager, over de ambities van Jager om (nog) duurzamer te ondernemen. Jager is het eerste bedrijf dat zich aansluit bij het 100 voertuigenplan van de gemeenten Leek/Noordenveld.

Volgend jaar vulpunt in Peizerwold

Begin 2011 wordt in Peizerwold een vulpunt geopend. De aanwezigheid van vulpunten in de gemeenten Leek en Noordenveld is voor de provincies Drenthe en Groningen en voor de gemeenten Leek en Noordenveld aanleiding om in dit gebied rijden op groengas te promoten. De gemeenten en provincies zijn dan ook in Leek en Noordenveld een project opgestart om binnen een jaar 100 auto's (50 in Noordenveld en 50 in Leek) te laten rijden op groengas. Door de samenwerking van gemeenten, lokale dealers, importeurs, leasemaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen en de vulpuntexploitant kunnen de beide gemeenten en participanten een voordelenpakket voor groengas voertuigen aan ondernemers bieden. Hierdoor wordt het voor ondernemers zeer aantrekkelijk om in 2011 een voertuig op groengas aan te schaffen.