Politie Drenthe

Dinsdag 30 november 2010

Provincie Drenthe, 30-11-2010

Fietser aangereden door onbekende automobilist

HOOGEVEEN Maandagmorgen is een 58-jarige vrouw uit Hoogeveen gewond geraakt bij een ongeval. Ze fietste over de Bethesdastraat in de richting van het ziekenhuis en werd daar van achter aangereden door een auto. De bestuurder stapte uit en hielp haar overeind. Daarna stapte hij weer in de auto en reed verder, zonder zijn gegevens achter te laten. De vrouw is op de spoedeisende hulp behandeld aan haar verwondingen. De politie is op zoek naar de automobilist en vraagt eventuele getuigen van dit ongeval om zich te melden.

Meisje aangehouden na winkeldiefstallen

ASSEN Maandagmiddag heeft de politie een 13-jarig meisje uit Assen aangehouden, nadat ze in een winkel op het Koopmansplein was betrapt bij de diefstal van een bikini. Na de aanhouding bleek dat ze ook nog een paar schoenen had gestolen in een andere winkel.

Man aangehouden na bedreiging

EMMEN Maandagavond heeft de politie een 25-jarige man uit Emmen aangehouden vanwege bedreiging. In een woning aan de Tammingecamp had hij bij een ruzie een 23-jarige man bedreigd met de dood. De politie werd gebeld en de verdachte is aangehouden. Hij is ingesloten en zal nader worden verhoord.

Aangehouden wegens toegangsverbod

GEEUWENBRUG Maandagmiddag heeft de politie een 40-jarige man uit Borne aangehouden op het terrein van het AZC aan de Eikenhorst. De man had een toegangsverbod. Hij is verhoord en krijgt een proces-verbaal. Vervolgens is de man, in het kader van de Winterregeling, vervoer aangeboden naar en ondergebracht in een vestiging van het Leger des Heils. Wilt u meer weten over de Winterregeling, kijk dan ophttp://www.ggddrenthe.nl/client/1/?websiteid=1&contentid=3245

Man aangehouden na vernieling

ASSEN Maandagavond heeft de politie een 27-jarige man uit Assen aangehouden, nadat hij in de woning van zijn ex aan de Pelikaanstraat vernielingen had aangericht. Daarna was hij er vandoor gegaan. De politie heeft hem later aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek.

Alcomobilist aangehouden

COEVORDEN Maandagavond heeft een politieman in zijn vrije tijd een 25-jarige man uit Elim aangehouden, nadat deze onder invloed in een auto over de Botersteeg reed. Hij sprak de automobilist aan vanwege diens rijgedrag. Met behulp van twee collegas die voor assistentie ter plekke kwamen is de man aangehouden. Hij blies 345 en krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Auto in brand

COEVORDEN Dinsdagmorgen raakte onder het rijden op de N34 een bestelauto in brand. De 27-jarige bestuurder uit Zwolle kon de auto tijdig aan de kant zetten. De brandweer is ter plaatse geweest voor bluswerk. De auto liep zware schade op.