Gemeente Vlaardingen


Meer bedden tijdens vorstperiode

30-11-2010 |
Vlaardingen laat winterregeling voor daklozen ingaan. De gemeente vindt buiten slapen bij de huidige nachttemperatuur te risicovol. De Elementen, de 24-uursopvang aan de Nijverheidstraat in Vlaardingen, plaatst tijdelijk bedden bij om daklozen binnen een warme slaapplek te kunnen bieden.
bedden in de daklozenopvang de elementen

Officieel is het nog herfst, maar in Vlaardingen is voor daklozen de winterregeling al ingegaan. Dit betekent dat er tijdelijk meer bedden worden geplaatst in De Elementen. Tijdens de vorstperiode wil de gemeente buiten slapen zo veel mogelijk voorkomen. Als het buiten -5 graden Celsius of kouder is, is buiten slapen levensgevaarlijk. Voor iedereen die aanklopt bij De Elementen, wordt binnen een slaapplek geregeld en is er warm eten. Toch gaat niet iedere dakloze vrijwillig in op deze service. Een enkele keer moet de politie mensen dwingen om naar de nachtopvang te gaan, omdat het te risicovol is de nacht buiten door te brengen.

Soepeler deurbeleid
Om in aanmerking te komen voor een slaapplek in De Elementen moet een dakloze normaal gesproken binding hebben met de regio, zich kunnen legitimeren en een slaapticket hebben van Centraal Onthaal. Deze regels gelden in principe ook tijdens de winterregeling, maar zullen voor de eerste nacht soepeler worden gehanteerd. Niemand hoeft de nacht buiten door te brengen. De winterregeling eindigt wanneer de buitentemperatuur drie aaneengesloten dagen en nachten boven het vriespunt blijft.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000