Apple Nederland

iOS 4.2 van Apple vanaf vandaag beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod touch

Belangrijke software-update maakt multitasken, mappen, uniforme postbussen, Game Center, AirPlay en AirPrint mogelijk op iPad

22 november 2010 - Apple maakt vandaag bekend dat iOS 4.2, de nieuwste versie van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, vanaf vandaag kan worden gedownload voor iPad, iPhone en iPod touch. Met iOS 4.2 stelt Apple meer dan 100 nieuwe voorzieningen uit iOS 4.0, iOS 4.1 en iOS 4.2 nu ook beschikbaar voor iPad, waaronder multitasken, mappen, uniforme postbussen, Game Center, AirPlay en AirPrint.

"Met iOS 4.2 wordt iPad in feite een geheel nieuw product. En we zijn net op tijd voor de feestdagen", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Met iOS 4.2 stelt iPad opnieuw de norm voor andere tabletten, die door de meeste fabrikanten wel wordt nagestreefd maar tot nog toe door slechts zeer weinigen wordt behaald."

iPad-bezitters kunnen nu eenvoudig tussen hun favoriete apps schakelen, zonder dat dit te veel van de batterij vergt. Apps kunnen eenvoudig in mappen worden geordend, gewoon door te slepen. Mail bevat nu een uniforme postbus en een duidelijke weergave voor gegroepeerde berichten. Bovendien kunnen gebruikers snel schakelen tussen verschillende postbussen.

In het Game Center kunnen iPad-, iPhone- en iPod touch-bezitters vrienden uitdagen voor een game of juist willekeurige nieuwe tegenstanders toegewezen krijgen, hun scores wereldkundig maken en kennismaken met nieuwe games.

AirPlay is een nieuwe voorziening om muziek, video's en foto's draadloos vanaf een iPad, iPhone of iPod touch naar de Apple TV te streamen. Hierdoor is de Apple TV de perfecte aanvulling op een iPad, iPhone of iPod touch. Bovendien kunnen iOS-gebruikers met een AirPort Express en AirPlay hun muziek draadloos naar een stereo-installatie of aparte luidsprekers streamen en binnenkort ook naar AirPlay-luidsprekers. Deze zullen binnen een paar maanden op de markt komen.

AirPrint is een nieuwe, op Wi-Fi gebaseerde afdrukarchitectuur waarmee afdrukken aanzienlijk eenvoudiger wordt omdat er geen printerdriver aan te pas komt. Met onder andere de HP Photosmart, HP LaserJet Pro en HP Officejet kunnen gebruikers direct vanaf hun iOS-apparaat afdrukken. Je tikt gewoon op je iPad, iPhone of iPod touch op de gewenste documenten of foto's en de bestanden worden draadloos op een voor AirPrint geschikte printer afgedrukt.

Met Find My iPhone (of iPad of iPod touch) kun je nu ook zonder MobileMe-abonnement je zoekgeraakte apparaat terugvinden.* Met deze app, die gratis bij de App Store kan worden gedownload, kun je je apparaat op een kaart lokaliseren en zelfs een geluid laten afspelen of voor de vinder een bericht op het scherm laten weergeven. Ook kun je de gegevens op afstand vergrendelen of wissen om zo je privacy te waarborgen.

iOS 4.2 bevat verder de volgende nieuwe voorzieningen voor iPad: de mogelijkheid om tv-programma's** direct op een iPad te huren via de iTunes-app (het tv-programma moet binnen 30 dagen worden bekeken en binnen 48 uur nadat het afspelen is gestart); de mogelijkheid om snel te zoeken naar bepaalde woorden of zinnen op een webpagina in Safari; verbeterde ondersteuning voor bedrijven met betere beveiligingsvoorzieningen, nieuwe mogelijkheden voor apparaatbeheer en verbeterde voorzieningen voor integratie in bedrijven, verbeterde toegankelijkheidsvoorzieningen en ondersteuning voor 25 extra talen, waaronder Koreaans, Portugees en Traditioneel Chinees.

Op de revolutionaire iPad kun je prettiger, intuïtiever en leuker aan de slag met je apps en materiaal. Internetten, e-mailen, foto's bekijken en uitwisselen, HD-video's bekijken, naar muziek luisteren, gamen, e-boeken lezen ... het kan allemaal met de innovatieve Multi-Touch-gebruikersinterface. iPad weegt slechts 0,68 kg, zodat je 'm gemakkelijk overal mee naartoe neemt.

Gebruikers hebben al meer dan 7 miljard apps via de revolutionaire App Store gedownload. Er zijn meer dan 300.000 apps in 90 landen verkrijgbaar, waarvan zo'n 40.000 apps native iPad-apps zijn. Verspreid over de hele wereld werken meer dan 125 miljoen mensen met iOS. Het gigantisch grote aanbod waaruit zij kunnen kiezen, omvat maar liefst 20 categorieën, waaronder games, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, naslagwerken en reizen.

Beschikbaarheid
De iOS 4.2-update kan vanaf vandaag worden gedownload naar een iPad, iPhone of iPod touch door het apparaat bij te werken naar iTunes 10.1. iOS 4.2 is geschikt voor iPad, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, de iPod touch van de tweede en derde generatie (de 32-GB en 64-GB modellen van eind 2009) en de allernieuwste iPod touch. Sommige functies en voorzieningen zijn mogelijk niet op alle producten beschikbaar. Zo is multitasking alleen mogelijk op een iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch van de derde generatie (de 32-GB en 64-GB modellen van eind 2009) of een nieuwer model.


* De Find My iPhone-app is gratis verkrijgbaar voor iPhone 4, iPad of de nieuwe iPod touch van de vierde generatie.


** Het huren van tv-programma's via iTunes is uitsluitend mogelijk in de Verenigde Staten.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
06 53865628

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, iPhone, iPod touch, AirPlay, Apple TV, AirPort Express, MobileMe, App Store, iTunes, Safari en Multi-Touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.