Gemeente Maasgouw


Harmonieën Maasgouw ontvangen opnieuw Koninklijk predicaat

Harmonie

Harmonie "de Lentekrans" uit Linne en harmonie "Eendracht Maakt Macht" uit Wessem hebben opnieuw het recht tot het voeren van het predicaat "Koninklijk" ontvangen.

In aanwezigheid van burgemeester Strous ondertekenden zij 28 november aanstaande de documenten behorende bij het recht. Het recht tot het voeren van het predicaat "Koninklijk" dient elke vijfentwintig jaar te worden verlengd. Hiervoor moet een verzoek aan Hare Majesteit de Koningin worden gedaan. Bij de ondertekening van de documenten voor het predicaat "Koninklijke " verklaart de harmonie kennis te hebben genomen van de bepalingen en zoals het officieel luidt, "zich daarnaar te zullen gedragen".

Harmonie "De Lentekrans" uit Linne (opgericht 1873) ontving in 1949 voor het eerst het predicaat "Koninklijk" van Koningin Juliana. De harmonie ontving dit predicaat vanwege de bestendigheid in haar muzikale prestaties en de muzikale bijdrage die de harmonie levert aan allerlei activiteiten en plechtigheden in Linne.


_DSC3119-s

Harmonie "Eendracht Maakt Macht" (opgericht 1868) ontving het predicaat "Koninklijk" voor het eerst van Koningin Juliana ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum in 1968.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00