Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Prins Lombard V krijgt sleutel van Lombardijen

Start carnavalsseizoen

Op zaterdag 20 november is in Lombardijen het carnavalsseizoen weer van start gegaan. Cultuurportefeuillehouder Ernst-Jan Walraven Borst heeft de wijksleutel (scepter) overgedragen aan Prins Lombard V van de 1e Lombardijse carnavalsvereniging De Noelemakkers die voor het 34e jaar de boel op zijn kop gaat zetten in Noelemakkerdam, zoals Lombardijen in carnavalstijd wordt genoemd.

Het carnaval wordt volgend jaar gehouden op vrijdagavond 4 en zaterdagavond 5 maart in het Lokaal Cultuur Centrum Lombardijen (LCC). Op zaterdag 5 maart is er net als ieder jaar een speciale kindercarnavalmiddag die, net als alle andere activiteiten van De Noelemakkers, gratis te bezoeken is. Op zaterdagavond 5 maart wordt Glenda Peters, de 1e winnaar van de soundmixshow, geridderd. Hierna verzorgt zij een optreden. Aan het einde van de avond wordt de wijksleutel weer overgedragen aan Ernst-Jan Walraven Borst. Prins Lombard V heet dan weer gewoon Marius Vos en Noelemakkerdam weer Lombardijen.

Betrokken in de wijk
De Noelemakkers doen meer. Zo bezoeken zij in de carnavalsweek ook diverse bejaardentehuizen zowel binnen als buiten de wijk Lombardijen. Ook gaan zij naar bevriende verenigingen om carnaval te vieren en het carnaval in Rotterdam te promoten. Tevens ontvangen De Noelemakkers elk jaar Sint Nicolaas in het LCC en leveren zij een bijdrage aan de wijkfeesten en overige evenementen in de wijk. Ook helpen zij mee tijdens het jaarlijkse carnaval voor mensen met een lichamelijke en geestelijke beperking.

Meer weten over het carnavalsprogramma van De Noelemakkers. Bezoek de website www.cvdenoelemakkers.nl of bel met Jolanda van Opijnen van het secretariaat 010-4829100. Mailen kan natuurlijk ook: info@noelemakkers.nl