Gemeente Wijdemeren


Rioolaansluitingen gemeten

Rioolaansluitingen gemeten

Maandagmiddag 29 november deed wethouder Gerard Abrahamse de eerste meting in het project Loos Terecht.

Onder winterse omstandigheden deed wethouder Gerard Abrahamse maandagmiddag 29 november de eerste metingen in Loos Terecht, het onderzoek naar verkeerde rioolaansluitingen bij ruim 2200 woningen in de kern Nieuw-Loosdrecht. Hij verrichtte de meting onder het toeziend oog van de deskundigen van Riosonic en Teeuwissen en uiteraard de bewoners.

Alles in orde?
Door de gevoelige sensor op de afvoer van toilet en regenpijp te drukken, kon hij direct zien of deze op het vuilwater- dan wel schoonwaterriool was aangesloten.
Bij de meting op het eerste adres was alles in orde. Maar op het tweede adres bleek de regenpijp niet op het schoonwaterriool te zijn aangesloten, maar op het afvalwaterriool.

Positief
Beide bewoners waren positief over het onderzoek. Zodra er meer zicht is op het aantal verkeerde aansluitingen en het soort afwijkingen gaat de gemeente samen met de bewoners praten over oplossingen. Wethouder Abrahamse ziet het vervolg van het onderzoek op basis van de eerste reacties door bewoners met vertrouwen tegemoet: We gaan er met elkaar voor zorgen dat de waterkwaliteit van de Loosdrechtse Plassen nog beter wordt.
wethouder Abrahamse inspecteert het riool
inspectie in de Van Ostadelaan

Pijltje Klik op de foto voor een vergroting.

(30-11-2010)