Gemeente Beverwijk


Leerlingen presenteren project Verkenning School - Huisroute

De gemeente Beverwijk vindt verkeersveiligheid heel belangrijk. De gemeente Beverwijk en Post Verkeerseducatie hebben daarom op 11 en 18 oktober de leerlingen uit de brugklassen van het Kennemer College het project Verkenning School - Huisroute aangeboden. Verkeerswethouder Frans Koster neemt maandag 29 november 2010 om 13.45 uur in het Kennemer College de presentaties met het hoogste cijfer in ontvangst.

Onder leiding van Post Verkeerseducatie, zijn de leerlingen op maandag 11 en maandag 18 oktober bewust gemaakt van gevaarlijke kruispunten op weg van en naar school. Tijdens een groepsopdracht moesten de leerlingen gevaarlijke of moeilijke kruispunten vastleggen. De foto's en situaties presenteerden zij in de klas. Hierbij waren Post Verkeerseducatie en de gemeente aanwezig. Tijdens de presentaties zijn de leerlingen er ook op gewezen dat zij vaak de snelste route kiezen in plaats van de veiligste. Tijdens het project worden de leerlingen geconfronteerd met eventueel gevaarlijk verkeersgedrag, waardoor zij zich in de toekomst beter gedragen in het verkeer.

De gemeente organiseert jaarlijks verschillende projecten om de verkeersveiligheid rond scholen te vergroten, waaronder Verkenning School - Huisroute, voorlichting dode hoek en de Verkeersmarkt. Deze projecten worden mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Beverwijk, 30 november 2010