Gemeente Grave

Steunpunt Grave blijft

Vrijwillige inzet voor het hele Land van Cuijk
Radius-organisatie voor welzijn Land van Cuijk heeft opdracht gekregen van de gemeenten om één regionaal steunpunt vrijwilligerswerk op te zetten voor het hele Land van Cuijk. Het afgelopen jaar is hard gewerkt om de vijf bestaande vrijwilligerssteunpunten voor te bereiden op deze nieuwe werkwijze. Een vertrouwd gezicht, maar een nieuwe opzet en een nieuwe naam: Actieradius, vrijwillige inzet Land van Cuijk.

Wat doet Actieradius?
Actieradius is de plek voor alles op het gebied van vrijwilligerswerk. In elke gemeente is een lokaal vrijwilligerssteunpunt waar men terecht kan voor vrijwilligerswerk. Het lokale vrijwilligerssteunpunt van Grave bevindt zich in de bibliotheek van Grave aan de Trompetterstraat.

Deskundigheidbevordering
Actieradius biedt cursussen en workshops aan om de deskundigheid van een organisatie te vergroten. Bijvoorbeeld workshops voor het vinden en binden van vrijwilligers, fondswerving, het maken van vrijwilligersbeleid maar ook cursussen over PR, besturen van een organisatie of omgaan met conflicten.

Maatschappelijke stages
Bij Actieradius is een stagemakelaar in dienst voor de maatschappelijke stage. Zij is de schakel tussen vrijwilligersorganisaties en scholen. Vrijwilligersorganisaties kunnen bij deze makelaar terecht met vragen en voor ondersteuning en begeleiding in het ontwikkelen van leuke stageplekken.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de lokale steunpunten. De contactgegevens vindt u op: www.radius-lvc.nl.