Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Oproep Nationaal Mantelzorgpanel

30 november 2010

Zorgt u langdurig en intensief voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste, vriend of buur? En wilt u als mantelzorger laten weten wat u van bepaalde mantelzorgtaken vindt?

Vanaf nu is het via het Nationaal Mantelzorgpanel van Mezzo mogelijk om uw mening te laten horen.

Met het Nationaal Mantelzorgpanel kan Mezzo, de Landelijke Vereniging van Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg online snel meningen van mantelzorgers peilen over onderwerpen die met mantelzorg te maken hebben.

Dat gaat via een aantal korte meerkeuzevragen. De onderwerpen gaan bijvoorbeeld over financiën, regelzaken, ervaringen met hulpverlening, de combinatie van mantelzorg en werk en politieke ontwikkelingen.

Na aanmelding kunt u vanaf begin december voor de eerste keer uw mening uitbrengen. De eerste keer gaat het over 'pauze als je zorgt voor een ander'.

Voor wie is het?
Alle (ex) mantelzorgers kunnen mee doen aan het Nationaal Mantelzorgpanel. Het maakt niet uit of u wel of niet lid bent van Mezzo. Elke mantelzorger is welkom om zijn stem te laten horen.

Wat levert het u op?

* Mezzo kan met de reacties van u en anderemantelzorgers zien waar mogelijke knelpunten of problemen zitten.

* Mezzo krijgt eenbeter beeld waar mantelzorgers behoefte aan hebben. Mezzo kan dan beter de belangen behartigen van u en andere mantelzorgers in Nederland.

* Mantelzorg kan meer onder de aandacht gebracht worden bij de media. Hierdoor krijgt Mantelzorg meer bekendheid in Nederland.
* Mezzo kan door meningen van mantelzorgers zelf haar producten en diensten verbeteren.

Kortom: met uw mening kan Mezzo veel bereiken voor mantelzorgers in Nederland!

Hoe gaat het in zijn werk?
U kunt zich inschrijven via www.nationaalmantelzorgpanel.nl. Bij inschrijving ontvangt u per
e-mail een uitnodiging om een paar gegevens in te vullen. Daarna ontvangt u vervolgens acht tot twaalf keer per jaar een uitnodiging om een aantal korte meerkeuzevragen in te vullen. Het kost u ongeveer vijf tot maximaal tien minuten tijd. Uiteraard bepaalt u zelf per oproep of u meedoet of niet.

Resultaten
Na uw inschrijving wordt u op de hoogte gehouden van de resultaten via e-mail.

Privacy
Uw gegevens (zoals uw e-mailadres) worden uitsluitend gebruikt om u uit te nodigen voor een onderzoek, en om u resultaten van een onderzoek terug te koppelen. Uw gegevens geven wij niet door aan derden en gebruiken we ook niet voor verkoopdoeleinden. De antwoorden die u geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem. Het algemene privacybeleid van Mezzo vindt u op www.mezzo.nl