Politie Flevoland

Tientallen slip- en glijpartijen door sneeuw en gladheid

Lelystad, 30-11-2010 o Maandagavond verwerkte de regionale meldkamer politie Flevoland meer dan 30 meldingen van mensen die tengevolge van de sneeuw en gladheid betrokken waren bij slip- en glijpartijen. Ondanks de vele tientallen kleine aanrijdingen bleven ernstige persoonlijke ongelukken of verwondingen gelukkig uit. Zeven personen liepen kleine verwondingen op zoals schrammen, schaafwondjes en blauwe plekken.

Op de Larserdreef raakte door de gladheid en vermoedelijk te hoge snelheid in combinatie met te weinig afstand, negen autos en bestelbusjes bij een kop-staart aanrijding betrokken. Niemand raakte gewond wel was er veel blikschade.

Een automobilist aan de Dronterweg raakte eveneens in een slip en belandde in een greppel Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de greppel getrokken en overgebracht naar een garagebedrijf.

Politie Flevoland adviseert ook dit jaar aan alle automobilisten om overdag dimlicht te voeren, afstand te houden en de snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden.