Verdonck, Klooster & Associates

Overheidsprijs voor directeur GG&GD Utrecht, Hetty Linden Overheidsmanager van het Jaar 2010

dinsdag, 30 november, 2010 - 13:27

Den Haag, 25 november 2010 - Hetty Linden is gisteravond in de Ridderzaal in Den Haag uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2010. Zij ontving, in aanwezigheid van kopstukken uit de overheid, politiek en het bedrijfsleven, de award uit handen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Piet Hein Donner. De jury van de stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar prees Linden om haar sterke inhoudelijke drive en visie op aansluiting tussen preventie en zorg, waarmee ze de geïnstitutionaliseerde manieren waarop over zorg wordt gedacht doorbreekt en het perspectief op gezondheid verbreedt.

Hetty Linden verzet baanbrekend werk op het gebied van de gezondheidszorg in de gemeente Utrecht. ", zo zegt Johan Remkes, juryvoorzitter. De trotse winnares reageert enthousiast: "Werken bij de overheid is het meest interessante vak dat er is. Problemen zijn vaak dermate complex en moeten door de overheid worden opgelost."

Dit jaar werd de prijs voor de 13e keer toegekend. Een prijs die zich uitstrekt over de hele publieke sector. De stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, onder leiding van bestuursvoorzitter Thom de Graaf, brengt bijzondere topambtenaren onder de aandacht met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de overheidsmanager. De kwaliteit van de overheid wordt bepaald door deskundigheid en competenties van de medewerkers. De manager speelt hierbij een cruciale rol. Naast maatschappelijke betrokkenheid, noodzakelijke talenten en passie, moet de overheidsmanager signalen uit de samenleving kunnen vertalen naar de politiek en de dienstverlening organiseren richting de burger.

De Overheidslezing
Tijdens de uitreiking in de Ridderzaal hield de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Piet Hein Donner de Overheidslezing. "De overheidsmanager moet kunnen omgaan met de eigen aard van de overheid. En die is in tegenstelling tot wat mensen denken niet gericht op zekerheid, maar op verandering."

De genomineerden voor deze prestigieuze prijs waren: Mevrouw José Lazeroms (directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs),
De heer Oenze Dijkstra (gemeentesecretaris/algemeen directeur), Mevrouw Hetty Linden.

De jury van de verkiezing 2010 bestond uit:
Johan Remkes, voorzitter, Jet Bussemaker, Bert Keijts, Mirko Noordegraaf, Jacqueline Rijsdijk, Albertine van Vliet-Kuiper, Bernard Wientjes en Peter Zevenbergen.

De verkiezing werd mede mogelijk gemaakt door:
ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ministerie van Algemene Zaken, ministerie van Defensie, ministerie van Infrastructuur & Milieu, ministerie van Veiligheid en Justitie, BMC Groep, Grand Hotel Huis ter Duin, Handvestgroep Publiek Verantwoorden, Kring van Provinciesecretarissen, ORDINA, Verdonck, Klooster & Associates, Vereniging van Gemeentesecretarissen, Binnenlands Bestuur en PM, Public Mission.