Gemeente Diemen


Winkelcentrum Kruidenhof gaat voor het Keurmerk

Winkelcentrum Kruidenhof werkt aan veiligheid en levendigheid.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit voor winkelcentrum 'De Kruidenhof in Diemen Zuid. Dat hebben Burgemeester Amy Koopmanschap,ondernemers, woningbouwvereniging Stadgenoot, politie, brandweer en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) afgesproken met het ondertekenen van een intentieverklaring. Het ondertekenen vond plaats in restaurant 't Zuiderhof, dat sinds de zomer geopend is in het winkelcentrum.

Het Keurmerk Veilig Ondenemen
Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) zorgt ervoor dat de veiligheid van het winkelcentrum op een gestructureerde manier wordt verbeterd. Dit is nodig, omdat uit onderzoek blijkt dat zowel ondernemers als bezoekers een gevoel van onveiligheid ervaren in het winkelcentrum. Ook andere knelpunten zoals de vervuiling van het winkelcentrum en de directe omgeving worden aangepakt. Maatregelen waaraan gedacht wordt, zijn meer verlichting, het verfraaien van de openbare ruimte met bijvoorbeeld een terras, bloemen en planten. Het hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) adviseert de partijen bij het behalen van het keurmerk.

Winkeliersvereniging
Eén van de eerste stappen die is gezet, is het oprichten van een winkeliersvereniging. Het nieuwe bestuur van de winkeliersvereniging wil onder andere de saamhorigheid verbeteren. Ook wil zij meer evenementen gezamenlijk organiseren, zodat het winkelcentrum levendiger wordt.

Met de genoemde maatregelen verwacht het winkelcentrum De Kruidenhof vóór de zomervakantie van 2011 het Keurmerk Veilig Ondernemen in de wacht te slepen.
De komst van restaurant 't Zuiderhof wordt gezien als een goede aanvulling op het bestaande aanbod. Voor meer informatie over 't Zuiderhof, zie ook de website www.restaurantzuiderhof.nl.

ondertekening Kruidenhof

---