Politie Flevoland

Arrestatieteam houdt twee overvallers aan

Almere, 30-11-2010 o Dinsdagochtend zijn op twee adressen in Almere door een arrestatieteam van Noord-Oost Nederland, twee 17- jarige Almeerders aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee gewapende overvallen. Beide verdachten zitten vast en zijn in verzekering gesteld.
Het overvallenteam district Zuid behandeld de zaak.

Dinsdagochtend vielen specialisten van een arrestatieteam twee woningen binnen in Almere Buiten en in Almere Stad. Bij de inval, die gericht was op de aanhouding van twee overvallers, werden twee 17-jarige jongens in de boeien gezet en afgevoerd naar een politiebureau. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid van een gewapende overval op een Deen supermarkt filiaal en een C-1000 op 6 oktober en 11 oktober. Omdat bij de overval door de overvallers gebruik werd gemaakt van vermoedelijk vuurwapens en er ook tegen klanten geweld is gebruikt werd besloten om een specialistische aanhoudingseenheid in te zetten. Bij de zoeking in de woning die volgde door het overvallenteam van district Zuid zijn diverse goederen aangetroffen die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de overvallen.
Het overvallenteam hield in verband met deze twee overvallen al eerder twee verdachten aan die eveneens verdacht worden van betrokkenheid bij de gewapende overvallen op de supermarkten.

De beelden van de gewapende overval waren onder andere te zien bij het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland en Avros Opsporing Verzocht. Het overvallenteam district Zuid kreeg tientallen tips binnen die in het rechercheonderzoek zijn meegenomen en die medebepalend waren voor de opsporing van de nu aangehouden verdachten.