Gemeente Bolsward


Nieuws
30-11-10

Wijkvereniging De Molendraai voert campagne Klimaatspektakel

Nadat de wijk Plan noord 1 al twee jaar op rij de winnende straat heeft geleverd van het klimaat-

straatfeest in de provincie Friesland, kunnen zij dit jaar natuurlijk niet achterblijven. De wijkvereniging wil dat er dit jaar zoveel mogelijk straten meedoen, zodat het niet een klimaatstraatfeest maar een klimaatwijkfeest kan worden, waar alle bewoners van kunnen genieten. Dit jaar kan ook de binnenstad van Bolsward mee profiteren van de kennis die door de wijkvereniging de afgelopen jaren al is binnengehaald.

Het is overigens niet alleen gunstig om een feestje te kunnen vieren, maar er kan jaarlijks behoorlijk wat geld verdient worden door een aantal kleine energiebesparende acties te ondernemen. Wijkvereniging De Molendraai roept straten op zich aan te melden via www.klimaatstraatfeest.nl. Vul de gegevens in en volg de verdere instructies. Hoe meer straten er mee doen, hoe groter de kans dat er in plaats van een straatfeest een wijkfeest gehouden gaat worden. Deelname kost niks maar levert wel wat op.

Woont u niet in de binnenstad of Plan noord 1, dan kunt u natuurlijk ook gewoon meedoen. Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans om te winnen. Wijkvereniging De Molendraai is in ieder geval gestart met een grote campagne en of zij nog tegen te houden zijn wordt de grote vraag.