Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-11-2010

Rotterdammer aangehouden na belagen van Wegenwachter

BREDA: De politie heeft maandagavond kort voor 20.00 uur een 29-jarige Rotterdammer aangehouden bij de parkeergarage aan de Houtmarkt. De man had een conflict met een ANWB-medewerker over de mate van hulp door de Wegenwacht. De ruitenwissers van de auto van de Rotterdammer waren kapot en hij wilde daarom vervangend vervoer. Toen de ANWB-medewerker aangaf dat dat niet mogelijk was, werd de man boos en pakte de man bij zijn jas. Ook trok hij de sleutels van de ANWB-er uit het contact onder het motto 'Als ik niet verder kan, dan jij ook niet'. De Wegenwachter voelde zich ernstig bedreigd en drukte op de noodknop. De Rotterdammer is meegenomen naar het bureau. De politieparketsecretaris besloot de zaak, gelet op het 1-tegen-1-verhaal, te seponeren.

Bredase veelpleegster na winkeldiefstal achter slot en grendel

BREDA: Een 46-jarige Bredase vrouw is maandagavond kort na 20.30 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had kort daarvoor diverse goederen gestolen bij een tankstation aan de Tramsingel. De Bredase staat te boek als veelpleegster en werd daarom, conform de afspraken met het Openbaar Ministerie, op het bureau in verzekering gesteld.

Tweetal rijdt door na aanrijding bij tankstation in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmorgen rond 04.00 uur een 33-jarige man uit Litouwen en een 22-jarige man uit Letland gearresteerd. Het tweetal zat in een auto die op een afrit van de A58 bij een tankstation tegen enkele betonnen blokken reed. Daarna reed de bestuurder - vermoedelijk de Let - verder, maar beide mannen konden op de Bredaseweg achterhaald worden. De politie zoekt uit wat er precies gebeurd is en wie van het tweetal achter het stuur heeft gezeten. De mannen waren beide vermoedelijk onder invloed van alcohol en/of drugs; zij zijn ingesloten op het bureau. De auto waarin ze reden, was maandag gestolen in Amsterdam.

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Een 29-jarige man uit Etten-Leur is dinsdagmorgen rond 10.45 uur aangehouden in zijn woning aan de Hubertuslaan. Agenten vermoedden dat er in zijn woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn en dat bleek te kloppen. Het betrof 430 planten. De hennepplanten en de aanwezige kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de man uit Etten-Leur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 30-11-2010 13:02 | © Regio Midden en West Brabant |