Wetterskip Fryslân

samenwerkingsovereenkomst innovatief project Nieuwe Sanitatie Noorderhoek

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst innovatief project Nieuwe Sanitatie Noorderhoek

dinsdag, 30 november 2010
De samenwerkingsovereenkomst over het nieuwe sanitatiesysteem in de woonwijk Noorderhoek wordt dinsdag 30 november officieel ondertekend. Wetterskip Fryslân legt in samenwerking met woningstichting de Wieren, gemeente Sneek, DeSaH BV, Stowa en provincie Fryslân een uniek duurzaam en innovatief nieuw sanitatiesysteem aan in de wijk Noorderhoek in Sneek.

Het project Noorderhoek sluit aan bij de ambities van Wetterskip Fryslân om innovatieve en duurzame systemen toe te passen. "Wetterskip Fryslân wil de komende jaren hoog inzetten op duurzaamheid', aldus Wietze de Haan, lid van het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân. "Daarom leggen wij samen een compleet nieuw sanitatiesysteem aan in de wijk Noorderhoek in Sneek'.

Het nieuwe sanitatiesysteem is gebaseerd op de gescheiden inzameling en behandeling van afvalstromen. Het afvalwater van 232 woningen wordt schoongemaakt in een kleine lokale zuiveringsinstallatie. Het systeem kan bovendien energie opwekken uit afvalwater, medicijnresten verwijderen en meststoffen terugwinnen voor hergebruik. In Sneek wordt daarmee het eerste complete "Nieuwe Sanitatie" systeem op deze schaal in de wereld gebouwd.