Gemeente Meppel


Camperplaats Westeinde zeer in trek

30-11-2010 -
De camperplaats aan het Westeinde voorziet in een groeiende behoefte. Vorig jaar kwamen ruim vijfhonderd campers naar Meppel. Dit jaar al bijna zevenhonderd. De toeristen waarderen de goede voorzieningen in Meppel en vinden de ligging - dichtbij de binnenstad- erg aantrekkelijk.
Bezoekmotieven
De bezoekers die vaker een bezoek aan Meppel hebben gebracht komen terug voor de historische binnenstad, de gezellige pleinen, de evenementen en de fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving. Het Grachtenfestival en Donderdag Meppeldag hebben ook grote aantrekkingskracht op de vaartoeristen. Veel booteigenaren hebben ook fietsen aan boord en maken van de gelegenheid gebruik om de gevarieerde omgeving van Meppel met de fiets te verkennen. Het fietsknooppuntensysteem voorziet duidelijk in een behoefte. De toerist kan nu zelf aan de hand van de knooppunten een route plannen.

Voorzieningen
De booteigenaren zijn over het algemeen goed tevreden over de voorzieningen. Ze hebben nog wel een aantal opmerkingen ten aanzien van het aantal stroompunten. Vooral langs de grachten is behoefte aan meer stroompunten. Volgens wethouder Myriam Jansen is Meppel op de goede weg. Ze erkent ook dat een aantal zaken nog voor verbetering vatbaar is. Ze streeft er dan ook naar om de langs de grachten verder uit te breiden.

Promotie
Citymarketing Meppel heeft dit jaar samen met de Meppeler middenstand en horeca een welkomstpakket samengesteld. In dit welkomstpakket is o.a. een chequeboekje met kortingsbonnen opgenomen en veel informatie over Meppel en haar mooie omgeving. Meppel ligt aan de Turfroute, een recreatieve vaarroute door zuidoost Friesland, het westelijk deel van Drenthe en de kop van Overijssel. De route slingert door mooie natuurgebieden en langs authentieke dorpen. Ze verbindt vier prachtige Nationale Parken: Het Drents-Friese Wold, Het Dwingelderveld, de Alde Feanen en de Weerribben. Verder is de Sallandroute ook populair bij de vaarrecreanten.