Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 30 november

Alkmaar, 30-11-2010 o 14.30 uur

Radeloze man gooit brandend voorwerp in bank

Wognum, maandag 29 november 2010.

Rond 16.10 uur heeft de politie een 33-jarige man uit Wognum aangehouden in de omgeving van een bankgebouw aan de Burgemeester Commandeurlaan nadat hij in een wanhoopsdaad brand had gesticht.

De man was kort ervoor het bankgebouw binnen gegaan. Tegen enkele aanwezige klanten riep hij dat ze het gebouw moesten verlaten. Hij had daarbij een brandend voorwerp in zijn hand bestaande uit een glazen pot met lampenolie. Deze gooide hij stuk tegen een muur van een spreekkamer waarin niemand aanwezig was. Hierdoor ontstond er een kleine binnenbrand die snel onder controle kon worden gebracht door personeel. De gewaarschuwde brandweer hoefde nauwelijks op te treden.

De verdachte verliet te voet de bank en kon buiten door gealarmeerde agenten worden gearresteerd. Hij verklaarde door een faillissement in de financiële problemen te zijn geraakt en was daardoor radeloos en redeloos. Hij is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij met bijna 1000 planten opgerold

Lambertschaag, dinsdag 30 november 2010.

Gisteravond rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat de huurders van een pand aan het Noordeinde al geruime tijd niet meer waren gezien. Toen agenten op onderzoek uitgingen troffen ze een open achterdeur aan. Van de eerste verdieping kwam water naar beneden. Boven troffen ze een hennepkwekerij aan evenals in een gebouwtje in de tuin. Bij elkaar waren er 934 planten, ondermeer in kweektenten. De stroom werd illegaal afgetapt.

In de sneeuw in de tuin was een voetspoor te zien die liep naar een schuurtje. Daar werd een 45-jarige man uit Hoorn aangetroffen die zich had verstopt. Deze man verklaarde vandaag dat hij op verzoek van de huurders de katten aan het verzorgen was. Deze man is aangehouden en vandaag in verzekering gesteld. De hennepplanten en de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Naar de huurders wordt een nader onderzoek ingesteld.

Motorrijdster onderuit

Berkhout, maandag 29 november 2010.

Rond 17.45 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Kleine Wijzend. Een 43-jarige motorrijdster uit Hoorn verloor de macht over haar stuur en gleed onderuit. Ze had last van haar knie en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Haar motor raakte beschadigd en werd door een berger afgesleept.

Verkeerscontrole

Bergen, maandag 29 november 2010.

Tussen 13.00 en 16.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Landweg. Daarbij werden 10 automobilisten bekeurd wegens een overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Tevens kregen 6 automobilisten een bon van 90 euro wegens het niet dragen van de verplichte autogordel. Bij het dragen van de gordel neemt het letselrisico bij een aanrijding met 40% af. In combinatie met een airbag is dit 50%.

Tot slot werd er ook een automobilist bekeurd omdat hij onvoldoende zicht rondom had wegens beslagen ramen.

Sneeuwbal tegen auto resulteert in bedreiging

Alkmaar, 30 november 2010.

Gisteravond rond 20.00 uur vond er op de kruising Trostlaan/Cornelis Pronklaan een incident plaats. Drie sneeuwballen gooiende jonge mannen kwamen in conflict met een 37-jarige automobilist uit Alkmaar. De man verloor bijna de macht over het stuur van zijn auto toen hij een sneeuwbal tegen de ruit van zijn rechter voorportier kreeg. Hij parkeerde de auto thuis en keerde terug naar het drietal van 19, 18 en 18 jaar oud uit Alkmaar. Toen hij ze aansprak leek hij te worden bedreigd met een pistool door de 19-jarige en belde de politie. Agenten konden het drietal kort hierna aanhouden. De politie trof geen pistool aan. De twee 18-jarigen werden na verhoor heengezonden. De 19-jarige moest een nachtje blijven. Hij verklaarde vanmorgen dat de aangever zijn gestrekte vingers wellicht voor een pistool heeft aangezien. Hij gaf toe wel een dergelijk gebaar te hebben gemaakt. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging waarna hij is heengezonden.

Bekeuring voor sneeuwballen gooiende jeugd

Den Helder, maandag 29 november 2010.

Rond 19.45 uur hield een hoofdagent een groepje van zes jongens in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar uit Den Helder aan nadat ze tot drie maal toe vanaf het viaduct aan de Waddenzeestraat sneeuwballen naar haar hadden gegooid. Ze joelden daarbij. De hoofdagent stond het verkeer te regelen na een aanrijding onder het viaduct, op de Nieuweweg. Ze werd niet geraakt maar liet de streek niet over haar kant gaan. Ze kregen een bekeuring wegens baldadigheid. Eén van hen moest nog even mee naar het bureau omdat hij geen identiteitskaart bij zich had.

Winkelstrooptocht

Alkmaar, dinsdag 30 november 2010.

Gistermiddag rond 15.00 uur kreeg de politie de melding dat een drietal vrouwen op strooptocht zou zijn langs winkels in de Alkmaarse binnenstad. Een getuige had ze verdacht bij een auto zien staan. Agenten hebben op deze auto gepost en na enige tijd konden ze het drietal arresteren. Het bleek te gaan om twee vrouwen van 19 en 34 jaar, beiden uit Almere en een vrouw van 24 jaar uit Amsterdam. Ze bleken geprepareerde tassen bij zich te hebben waardoor alarmpoortjes in de winkels niet af gaan. Bij een vijftal winkels hebben ze ondermeer kleding en sieraden gestolen. De winkelwaarde was bijna 800 euro. Het drietal is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Joyrider aangehouden

Enkhuizen, dinsdag 30 november 2010.

Vannacht rond 06.00 uur heeft de politie op de Zijlweg een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden als verdachte van joyriding. Hij had eerder die nacht van zijn vader in Lutjebroek, zonder diens toestemming, een auto van het erf meegenomen om te gaan toeren. De jongeman was vermoedelijk onder invloed van drugs. Van hem is bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto gaat terug naar zijn vader.