RTL Group

Samenwerking RTL Nederland en IEX

RTL Nederland en IEX hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij alle RTL Z videos direct na uitzending online beschikbaar zijn op IEX.nl, beursonline.nl, debeurs.nl en eurobench.nl. De samenwerking ontsluit de kwalitatieve videocontent van het multimediale nieuwsplatform RTL Z voor de special interest doelgroep beleggers en financieel geïnteresseerden van het IEX-netwerk.

Het sterke financieel-economische nieuwsmerk RTL Z is actief op tv, online en events. RTL Z brengt op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 ieder uur live, algemeen en financieel-economisch (wereld)nieuws. Op het online platform rtlz.nl kunnen bezoekers naast het terugkijken van de TV-uitzendingen terecht voor o.a. real time nieuwsheadlines en beurskoersen, exclusieve interviews met kopstukken uit het bedrijfsleven en unieke livestreams. Daarnaast organiseert RTL Z regelmatig events die interessant zijn voor het zakenleven, zoals de Nyenrode & RTL Z Masterclasses.

Arno Otto, Managing Director RTL Digital Media: Met RTL Z hebben we een uniek en hoog bereik in de business to business doelgroep die we weten te boeien met kwalitatieve financieel-economische videocontent. Door onze krachten te bundelen met het IEX-netwerk, maken we onze content beschikbaar voor een nog bredere groep financieel geïnteresseerden en beleggers. Wij zijn dan ook zeer blij met deze samenwerking.

Peter van Sommeren, CEO IEX: IEX.nl is als Nederlands best bezochte financiële website een uitstekend platform voor iedereen die gebaat is bij en geïnteresseerd is in onafhankelijke financiële informatie. Door deze samenwerking met RTL Z breiden we het aanbod op de website verder uit, zodat we onze bezoekers nog breder en up-to-date van het belangrijkste en laatste financiële nieuws kunnen voorzien door middel van videocontent.

Over IEX
IEX is onderdeel van Free Media Group (FMG), een snel groeiend multimedia-bedrijf dat online en printuitgaven, alsook evenementen in eigen beheer en voor derden exploiteert. FMG bestaat uit de pijlers Finance en Mens Lifestyle. De financiële portfolio is met titels als IEX, IEXProfs, DeBeurs, EuroBench en BeursOnline een van de belangrijkste onafhankelijke aanbieders in Nederland van informatie, nieuws, adviezen en tips op financieel-economisch en beleggingsgebied. Daarmee richt FMG zich op de zakelijke en particuliere markt. Met ruim 600.000 unieke bezoekers en 30 miljoen pageviews is FMG daarmee marktleider in Nederland

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Wichers, communicatieadviseur RTL Digital Media via 035 - 711 39 82 of laura.wichers@rtl.nl
Of met Peter van Sommeren, directeur Free Media Group via 020 435 21 73 of peter.van.sommeren@freemediagroup.nl.