Debuut 'Ik schreef geschiedenis' exclusief bij 40 Kinki-kapsalons

30/11/2010 14:45

Kinki Kappers

'Ik schreef geschiedenis' is de bescheiden titel van de eerste dichtbundel van Daniël Reza Sulaiman. Toch zul je het debuut van de voormalig dichter van dagblad Spits niet in de boekhandels tegenkomen. In plaats daarvan is deze exclusief te vinden bij de 40 vestigingen van kappersketen Kinki Kappers.

Sulaiman (1987) had er geen vertrouwen in dat hij in de boekhandels gevonden en dus gelezen zou worden en besloot een unieke samenwerking aan te gaan Kinki Kappers. Dit betekent dat 'Ik schreef geschiedenis' vanaf nu exclusief (uit) te lezen zal zijn bij alle vestigingen van Kinki in Nederland.

Met dit initiatief wil Sulaiman andere schrijvers stimuleren om bij het lanceren van een boek verder te kijken dan de boekhandel, om in contact te komen met lezers. "Voor veel schrijvers lijkt het een missie om maar in de boekhandel te belanden met hun werk, maar daar verdwijn je toch vaak in de massa", volgens Sulaiman. "Daarom zou gelezen worden een veel betere missie zijn!"

Vooruitlopend op de ingrijpende plannen van het huidige kabinet ten aanzien van het cultuurbeleid steunt Kinki de uitgave van Sulaiman. Bij Kinki zal het gelezen worden van 'Ik schreef geschiedenis' daarmee wel goed komen. Er is vooralsnog weinig concurrentie voor wat betreft goed leesvoer bij de kapsalons, hoewel dat met dit initiatief natuurlijk snel kan veranderen.

Met de 'uitleesactie in één knipbeurt' willen Sulaiman en Kinki de creatieve vibe bij de kapper stimuleren. Wat in ieder geval gestimuleerd zal worden met Sulaimans debuut zijn de gesprekken tussen klant en hairstylist, de onderwerpen zullen vast verrassender zijn dan gebruikelijk.

Wie het boek wil aanschaffen voor op de eigen koffietafel, kan een exemplaar aanvragen via facebook.com/danielrezasulaiman

Meer informatie over Kinki vind je op de vernieuwde site kinki.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://kinki.nl