Landstede

Leerlingen naar Beneluxfinale First Lego League

Team Jenamedics, bestaande uit leerlingen van JenaXL en de Phoenix, heeft de eerste prijs behaald tijdens de regionale finale van de First Lego League op vrijdag 26 november. Ruim 600 leerlingen uit het basis- en voorgezet onderwijs van Zwolle en omstreken maakten tijdens dit evenement spelenderwijs kennis met techniek.

Met deze prestatie heeft het team een plek veroverd in de Beneluxfinale op 19 februari 2011 in het Discovery Center Continium te Kerkrade. Team Jenamedics behaalde de hoogste totaalscore op de vier onderdelen: een missie met legorobots, een presentatie over Body Forward: het centrale thema van dit jaar, een presentatie waarbij een toelichting op de gemaakte robot werd gegeven en teamwork.

Overigens vielen alle tien deelnemende teams in de prijzen. Deze werden uitgereikt door Filip van As, wethouder van de gemeente Zwolle en Bernard de Boer, adjunct-directeur sector Techniek & Vormgeving bij het Deltion College.

Isala Klinieken
Tijdens deze derde editie van de First Lego League stond het leren van elkaar centraal. Voorafgaand aan het evenement konden de leerlingen een bezoek brengen aan de Isala Klinieken in Zwolle en onder andere een kijkje nemen bij de nieuwste couveuses, de intensive care en het klinisch lab.

Techniekambassaseurs
De First Lego League werd mede mogelijk gemaakt door studenten van Hogeschool Windesheim en het Deltion College. Daarnaast was er ook dit jaar weer volop ondersteuning van een groep techniekambassadeurs: gepensioneerde vrijwilligers met een technische achtergrond die jongeren willen enthousiasmeren voor het technische vak. Zij waren onder andere verantwoordelijk voor de jurering, presentatie en begeleiding van het evenement.

Platform Techniek Werkt
De organisatie van het evenement was net als voorgaande jaren in handen van Hogeschool Windesheim en het Deltion College. Vorig jaar is het evenement ondergebracht bij het Platform Techniek Werkt.

In dit platform zijn overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de regio vertegenwoordigd, met als doel de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen, door activiteiten en krachten te bundelen.