Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 30-11-2010

Echt vuurwapen gebruikt bij overval op pizzabedrijf Waalwijk

WAALWIJK: De politie is nog steeds bezig met het onderzoek van een gewapende overval in Waalwijk. Het misdrijf vond plaats op
zaterdagmiddag 27 november jl. op een pizzabezorg- en afhaalbedrijf aan de St. Antoniusstraat. Onderzoek heeft uitgewezen dat de dader een echt vuurwapen gebruikte. De politie is op zoek naar getuigen.

Een blanke man, circa 20-22 jaar, kwam om 17.30 uur via de voordeur het pand (zijde Mozartlaan) binnen en bedreigde personeel en klanten met een vuurwapen. Daarbij loste hij een schot. Er raakte niemand gewond. Technisch rechercheurs troffen bij het sporenonderzoek een inslag en een huls aan. Daarmee werd meteen duidelijk dat het om een echt vuurwapen ging. Omdat de kluis niet meteen geopend kon worden, eiste de overvaller de persoonlijke bezittingen van medewerkers en klanten op. Met een onbekend geldbedrag ging hij er vervolgens vandoor. Hij maakte daarbij gebruik van de zij-ingang (zijde Sint Antoniusstraat) die normaalgesproken alleen door de pizzakoeriers gebruikt wordt.
De man was gekleed in een zwarte jas en een lichtblauwe (vale) spijkerbroek. Hij droeg een zwarte integraalhelm. Volgens de diverse getuigen heeft de dader opvallend lichtblauwe ogen.

Het overvallenteam van de recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Ook worden mensen gevraagd om te reageren op de combinatie van de zwarte valhelm en de opvallend lichtblauwe ogen van de dader. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Boerderij brandt uit in Waspik

WASPIK: Diverse brandweerkorpsen bestreden maandagavond 29 november 2010 een uitslaande brand in een woonboerderij aan de Poolseweg (Overdiepse Polder) in Waspik.
Het vuur ontstond vermoedelijk door kortsluiting en werd rond 22.20 uur ontdekt. Het ging om een uitslaande brand, waarbij de brandweer opschaalde naar 'grote brand'. Reden was de ligging van het pand in het buitengebied en de aanwezigheid van een rieten kap. De twee bewoners kwamen met schrik vrij. Na het redden van een aantal spullen uit de woning werden zij ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.

Het vuur werd bestreden door circa 35 brandweerlieden van de korpsen Waspik, 's-Gravenmoer en Raamsdonksveer. Daarnaast kwam er vanuit Waalwijk assistentie van een grootwatertransport en een hoogwerker. De kap brandde volledig af en het pand moet als verloren worden beschouwd. De brandweercommandant gaf om 23.12 uur het sein "brand meester", waarna men met het nablussen begon. Vermoedelijk is er sprake geweest van kortsluiting in de stereoapparatuur op de slaapkamer. Er zijn geen vermoedens of aanwijzingen dat het om een brandstichting zou gaan.

Wijkagent controleert snelheid bij Meerdijkschool

WAALWIJK: De wijkagent controleerde maandagmiddag 29 november 2010 de snelheid van weggebruikers op de Frans Halslaan. Dat gebeurde op basis van klachten over te snel rijden automobilisten op de aan -en
afvoerwegen van en naar de Meerdijkschool. Er werd dit keer alleen gewaarschuwd en nog niet bekeurd.

Het duidelijk zichtbare controlepunt was ingericht bij de bocht op de kruising Frans Halslaan met de Rubenslaan. Enkele automobilisten waren in overtreding. Deze aangesproken en gewezen op het feit dat ter plaatse 30 km/uur gereden mag worden.
De hoogst gemeten snelheid was 51 km/uur wat in geval van een bekeuring een boete van 123,00 zou opleveren. Wijkagent Rodrigo Vergouwen gaat hier vaker snelheidscontroles organiseren, met als doel de veiligheid rondom de schoolroute te verbeteren. Uiteraard worden er dan wel bekeuringen uitgeschreven aan snelheidsovertreders.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-11-2010 15:16 | © Regio Midden en West Brabant |