Politie Amsterdam-Amstelland

Ripdeal ging vooraf aan schietincident Zuidoost De politie is opnieuw op zoek naar mensen die informatie hebben over het schietincident op het Wethouder de Roosplein in Amsterdam Zuidoost op maandagmiddag 11 oktober. Rechercheurs die het schietincident onderzoeken houden er rekening mee dat een ripdeal een dag ervoor in de omgeving van de IJdoornlaan in Amsterdam-Noord met het schietincident te maken heeft.

Het schietincident vond op maandagmiddag 11 oktober op het Wethouder de Roosplein nabij het tunneltje. Hierbij werd een 25-jarige man beschoten waarna hij zeer zwaar gewond op straat bleef liggen. Het slachtoffer ligt nog steeds in een ziekenhuis en is er slecht aan toe.

Ripdeal
Het rechercheteam denkt dat een situatie direct na de ripdeal bij een tankstation aan de Gooiseweg en bij de flat Huigebos indirect iets met het schietincident op het Wethouder de Roosplein te maken hebben. Bij het tankstation aan de Gooiseweg lieten de vermoedelijke rippers een van hen achter. Deze man ging kennelijk later die dag bij de flat Huigenbos langs.

Twee aanhoudingen
In deze zaak zijn 24 november twee mannen aangehouden. Deze 29 en 33-jarige Amsterdammers zijn voor de rechter-commissaris geleid. De oudste is in bewaring gesteld. De jongste is heengezonden maar blijft wel verdachte. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto's locaties
» Foto's van de genoemde locaties staan op www.depolitiezoekt.nl

Heeft u informatie?
De recherche vraagt opnieuw om meer informatie over dit ernstige misdrijf. Alle informatie is welkom bij het rechercheteam van district Oost op 0900-8844. Een anonieme tip kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Eerdere berichten
24 nov 2010 Twee aanhoudingen voor schietincident Zuidoost 12 okt 2010 Man ernstig gewond bij schietincident Zuidoost


____________________