Gemeente Nieuwegein

maandag, 29 november 2010

Onder grote belangstelling huldigde Bert Lubbinge afgelopen vrijdag met veel trots 31 'Nieuwegeinse Helden'. Iedere held ontving uit zijn handen een ingelijst exemplaar van het kunstwerk dat van hen gemaakt is. Op deze manier laat de gemeente Nieuwegein zien hoe belangrijk de inwoners van Nieuwegein zelf zijn voor een levendige binnenstad. De gemeente bouwt een beter en mooier stadshart, maar het zijn de mensen die het nieuwe hart laten het kloppen.

Op deze foto ziet u de 31 helden met de wethouder

De afgelopen periode konden Nieuwegeiners hun helden voordragen. Mensen die zich belangeloos inzetten, die ons bewuster willen doen leven, die ons laten lachen, die iets heel goed kunnen, die onze ogen openen, of gewoon mensen die altijd voor je klaarstaan. Uit de inzendingen selecteerde de gemeente 31 helden die met kleurrijke vlaggen op Parkeerterrein West en een tentoonstelling in het Infocentrum Binnenstad in het zonnetje worden gezet.

De tentoonstelling is nog tot eind januari te bewonderen in het infocentrum Binnenstad (naast de bibliotheek) en de vlaggen op parkeerterrein West. Ook op de website kunt u hun verhalen lezen: www.nieuwnieuwegein.nl/Nieuwegeinsehelden. Volg nieuwnieuwegein ook via twitter: www.twitter.com/nieuwnieuwegein