Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


Wethoudertje beste van Amsterdam

---

Biologische snacksalon 't Wethoudertje beste van Amsterdam

30 november 2010
Stadsdeelwethouder Nevin Özütok feliciteert de eigenaar van snacksalon 't Wethoudertje met de hoge plek in de ranglijst van caferia top 100 en overhandigt hem namens het stadsdeel een groot boeket bloemen.

Foto: stadsdeelwethouder Özütok overhandigt de bloemen

De snacksalon aan de Wethouder Frankeweg is dit jaar binnengekomen op nummer 30 van de cafetaria top 100. De jury van het vakblad 'Snackkoerier' gunde de zaak als enige Amsterdamse snackbar, een plek in de ranglijst.

Eigenaar Rene Alberts serveert vooral biologische snacks. De friet, hamburgers en saté worden gemaakt in de eigen keuken, net als de mayonaise. De friet maakt hij zelf van biologische aardappelen, en wordt gebakken in plantaardige rijstolie. Dat is transvetvrij, en rijk aan vitamine E.

Rene Alberts vertelt: "We willen ons graag onderscheiden, daarom hebben we ook een weekmenu en serveren we een glaasje wijn. Ik noem mijn zaak snacksalon, dat klinkt net iets beter dan een standaard snackbar. Tachtig procent van ons aanbod is verantwoord en biologisch. Dat vind ik zelf belangrijk, ik doe dat uit principe, maar ik moet wel zeggen dat het veel extra moeite en tijd kost. Ik maak veel zelf, en moet voor een verantwoorde inkoop veel uitzoeken. Ik ben erg kritisch op producten en op ondernemers. Ook zijn de winstmarges lager. Maar ik heb het er graag voor over. De klanten waarderen het ook. Ik ben erg blij met deze buurt. We zitten hier nu twee jaar en de aanloop vanuit de buurt maar ook van daarbuiten, wordt steeds beter. "

Door de populariteit ontstaat er soms een kleine wachtrij. En zijn er te weinig fietsparkeerplekken. Maar dat maakt de mensen uit heel Amsterdam niets uit, dat hebben ze graag voor een lekkere en verantwoorde snack.

De stadsdeelwethouder kijkt, na het nuttigen van een garnalenkroketje met crème fraiche, bij het afscheid nog eens even kritisch naar het rijtje fietsnietjes voor de deur. `Misschien kunnen we daar wel een autoparkeerplaats weghalen', oppert ze bij het afscheid. `Deze innovatieve ondernemer verdient alle steun van het stadsdeel.'
---