Gemeente Enschede

Brandweer deelt `bekeuringen' uit

Laat ons er door!

Autobezitters in Enschede en Haaksbergen kunnen achter hun ruitenwisser ook van de brandweer een `bekeuring' vinden. Auto's die de doorgang van de brandweer hinderen gaan op de bon.

Voor de veiligheid van de inwoners van Enschede en Haaksbergen is het van belang dat een goede bereikbaarheid voor brandweervoertuigen en brandkranen gewaarborgd is. Regelmatig komt het voor dat brandweerauto's op weg naar een incident vertraging oplopen of zelfs niet verder kunnen, omdat er bijvoorbeeld een auto dubbel geparkeerd staat. Verkeerd geparkeerde auto's krijgen van de brandweer een bon achter de ruitenwisser. Op deze bon staat toegelicht waarom bereikbaarheid zo belangrijk is voor de hulpdiensten. De brandweer wil dat autobezitters zich meer bewust worden van hun parkeergedrag en helpen bij een goede doorstroming van het verkeer.

Alle brandweervoertuigen in Enschede en Haaksbergen zijn uitgerust met de `bonnen'. Bereikbaarheid is een onderdeel van Brand Veilig Leven. De brandweer wil meer zichtbaar in de wijk aanwezig zijn om contact met de inwoners van Enschede en Haaksbergen te leggen. Dus ook als er geen brand of ongeval is, is de brandweer op straat op de (brand)veiligheid te vergroten.