Gemeente Haren

Interactieve avond over nieuw sportbeleid

Levendige discussie in `t Clockhyus

30/11/2010

Het was een zeer gemêleerd gezelschap donderdagavond 25 november in 't Clockhuys. Zo'n 45 mensen uit de Harener sportwereld waren daar aanwezig om met de gemeente te praten over de visie op het Harener sportbeleid.

Sportwethouder Theo Sieling onderstreepte dat Haren veel voorzieningen heeft: van tennis tot voetbal en paardensport, alles is er. Voor iedere leeftijd, laagdrempelig en makkelijk bereikbaar. Daar moeten we volgens hem zuinig op zijn. Ook zijn veel vrijwilligers in de sportverenigingen actief.

Na een inspirerend verhaal van sportdeskundige Berend Rubingh over landelijke en internationale ontwikkelingen op sportgebied en de consequenties daarvoor voor Haren, werd in groepjes gediscussieerd over stellingen en `de boodschap aan de gemeente'. Deze boodschap gaat mede de basis vormen voor de brede kadernota sport die in de loop van volgend jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Het verslag van de avond wordt toegestuurd aan de aanwezigen en staat binnenkort op de site van de gemeente.

Meer informatie bij Hinke de Boer, h.j.deboer@haren.nl, tel. 050 53 39 911.