Politie Hollands Midden

Voorschoten - Diefstal pinpas door babbeltruc

Voorschoten, 30-11-2010 o Een 86-jarige bewoonster van een woning aan de Rembrandtlaan is tussen vrijdag 12 en maandag 22 november bestolen van haar bankpas.

Vervolgens werd er met de pas ook geld gepind. De vrouw heeft aangegeven op een avond bezoek te hebben gekregen van twee jonge dames die haar feliciteerden met een bos bloemen omdat zij de oudste inwoner van de straat zou zijn. De vrouwen wilden alvast de bloemen voor haar in een vaas doen en liepen haar woning in. Toen de bewoonster ontdekte dat haar pinpas niet op de gebruikelijk plek lag werd de politie ingeschakeld. De politie vermoedt dat de vrouwen verantwoordelijk zijn voor de diefstal.

Babbeltruc De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren.

Tip de politie De politie raadt iedereen sterk aan om onbekende niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.