Gemeente Capelle a/d IJssel

Strooizout voor inwoners

Capellenaren kunnen van 08.00 uur tot 16.00 uur zout ophalen aan de Spoorlaan 18 en bij de gemeentewerf aan de Groenedijk.

Capellenaren kunnen van 08.00 uur tot 16.00 uur zout ophalen aan de Spoorlaan 18 en bij de gemeentewerf aan de Groenedijk. Ook plaatsen we deze week vijftien zoutbakken bij verschillende verenigingen en scholen zodat zij de voetpaden goed begaanbaar kunnen houden tijdens de vrieskou. "Met de intrede van de vorst zijn we in Capelle goed voorbereid en willen we inwoners de mogelijkheid geven om zelf tijdig te kunnen strooien om valpartijen te voorkomen", aldus wethouder Eerdmans.

Voldoende zout voor de winter
Er is meer zout besteld dan vorig jaar, om er zeker van te zijn dat er genoeg is. Er is op dit moment 120 ton zout opgeslagen om de straten en stoepen in Capelle te bestrooien. Vorig jaar was dat 90 ton. We zijn met een zoutleverancier overeengekomen dat als er zout nodig is, dat er dan binnen 10 uur nieuw zout wordt geleverd.

Uitbreiding van strooiroutes
De strooiroutes zijn uitgebreid. Grote parkeerplaatsen zoals bij het gemeentehuis, het Slotplein, Station Schollevaar en bij de Terp worden nu ook meegenomen door de strooiwagens.

Let op: neem emmer mee
De gemeente stelt gratis zout beschikbaar, maar neemt u zelf een plastic zak of emmer mee om het zout in te vervoeren.