De Help: grappen én serieus onderzoek over de helpdesk

30/11/2010 17:32

DDK

Hoofdredacteur Youp van 't Hek heeft vanmiddag de eerste exemplaren van magazine 'De Help' aangeboden aan de politici Job Cohen, Femke Halsema, Alexander Pechtold, Emile Roemer en Marianne Thieme. "Oppositie voeren doe je zó", gaf Van 't Hek de politici mee. Met zijn actie tegen de helpdeskterreur in Nederland raakte hij de afgelopen weken een open zenuw in Nederland. Hij ontving meer dan tienduizend reacties van mensen, die van het kastje naar de muur zijn gestuurd door een helpdesk. De redactie maakte uit alle verhalen een ontluisterende selectie.

De Help is een eenmalige, gezamenlijke uitgave van Youp van 't Hek en NRC Handelsblad. Het is het resultaat van het 'humoroffensief' tegen 'helpdeskterreur' waarmee de cabaretier eind oktober begon. Hij schreef in zijn column in NRC Handelsblad over zijn problemen met de helpdesk van T-Mobile en ontving daarna zoveel reacties, dat hij besloot om tot 'vrolijke actie' over te gaan.

De Help is een samenvatting van alle humor en ergernis die de heldesk oproept in Nederland. Het magazine bevat ook serieuze journalistiek. Zo blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de universiteit Maastricht en van de Erasmus Universiteit in Rotterdam onder duizenden klachten, dat bellen beter helpt om een klacht bij een bedrijf op te lossen dan schrijven of e-mailen. De onderzoeksresultaten zijn samen met een keuze uit de ontvangen klachten terug te lezen in De Help.

De Help heeft een oplage van 150.000 exemplaren en kost 4,95 euro. De opbrengst gaat naar de 3FM Serious Request, die met het Rode Kruis een hulpactie begint voor aidswezen in Afrika. Vanaf morgen is De Help te koop bij meer dan zesduizend verkooppunten in Nederland. Via www.magzine.nu is De Help ook op iPad te krijgen,

De Help bevat bijdragen van onder anderen: Youp van 't Hek, Herman Brusselmans, Nico Dijkshoorn, Beau van Erven Dorens, Jean-Pierre Geelen, Renske de Greef, Ronald Giphart, Wim Helsen, Nathan Vecht, Thomas Verbogt, Bert Wagendorp en Rob Wijnberg. De cartoons zijn gemaakt door onder anderen: Joep Bertrams, Jos Collignon, Paulien Cornelisse, Pieter Hogenbrink, Kamagurka, Hein de Kort, Ruben L. Oppenheimer, Reid, Geleijnse & Van Tol, Peter van Straaten en Peter de Wit. Alle columnisten en tekenaars hebben om niet meegewerkt, net als distributeur Aldipress.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (