Bouwfonds

Zwarte Pieten markeren hoogste punt in De Meander

30 november 2010 - Nieuwsbericht

Maandag 29 november markeert Zwarte Piet in het bijzijn van wethouder Ton Linssen het hoogste punt van 8 nieuwe woningen in Markiezaat de Meander. Hiermee is weer een nieuwe mijlpaal bereikt in de realisatie van de Meander.

De acht rij- en hoekwoningen maken onderdeel uit van een fase van in totaal 30 woningen. Ze zijn een voortzetting van de eerdere 9 rij- en hoekwoningen, die - zoals de planning nu laat zien - al in maart 2011 worden opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Directeur Paul Hoen licht toe: 'we hadden zodanig veel inschrijvingen dat loting de enige mogelijkheid was om de woningen toe te wijzen. Het geeft maar weer aan dat de woningmarkt zeker niet op slot zit, maar dat de consument alleen koopt als alles klopt: product, locatie en prijs moeten exact voldoen aan de wensen." De starterswoningen zijn met een verkoopprijs vanaf EUR 186.000,-- zeer geliefd bij jonge stellen en gezinnen uit de omgeving.

Volop in beweging

De Meander is volop in beweging: het plandeel kon al geruime tijd geleden zijn eerste bewoners begroeten. Na de eerste 24 woningen zijn nu 17 nieuwe rij-, hoek en eindwoningen in aanbouw genomen. De volgende 13 tussen-, hoek- en eindwoningen zijn nu in verkoop. Ook is enige tijd geleden al gestart met de bouw van 10 nieuwe herenhuizen, de oplevering hiervan wordt eind 2011 verwacht. 'Omdat er zoveel deelplannen zijn gestart, leek het ons een mooi moment om huidige én toekomstige bewoners bij elkaar te brengen tijdens deze festiviteit. Onze ervaring leert dat kopers het kunnen waarderen om in een vroeg stadium hun nieuwe buren te leren kennen' aldus Hoen. Uiteraard zijn ook aannemer Dura, architect Engelman en medewerkers van gemeente Bergen op Zoom aanwezig tijdens de festiviteit.