Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Wat is het 'Slimste bedrijf' van 2010?

11 oktober 2010

Op 30 november 2010 organiseert MKB-Krachtcentrale de wedstrijd "het Slimste Bedrijf van 2010". De verkiezing van de winnaar vindt plaats tijdens de Energiedag 2010 in Arnhem. Onder het motto: 'Laat nieuwe energie door je bedrijf stromen' komen MKB-ondernemers en hun medewerkers uit het hele land bij elkaar in het voormalig hoogspanningslab van de KEMA om te ervaren wat slimmer werken oplevert. Melek Usta, directeur Colourful People en voormalig lid van het Innovatieplatform, zal namens de jury de genomineerde kandidaten voor de wedstrijd 'Slimste Bedrijf 2010' voorstellen. De ondernemers die op de Energiedag aanwezig zijn, stemmen wie van de genomineerden uiteindelijk de titel 'Slimste Bedrijf 2010' verdient.

Slimmer werken biedt antwoord op vraagstukken in onze veranderende maatschappij zoals een toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Hogere productiviteitsgroei door de talenten van medewerkers te benutten, hen te betrekken bij innovatie en het bedrijf en de processen anders in te richten: dát is Slimmer Werken. Uit onderzoek van het Innovatieplatform blijkt dat bedrijven die slimmer werken 9% hogere productiviteit hebben dan bedrijven die het slimmer werken niet toepassen.

Voor de MKB-er, de grootste vertegenwoordiger van ondernemend Nederland, valt er dus veel winst te halen door Slimmer Werken. De verkiezing van het Slimste Bedrijf van 2010 laat ondernemers ook nog eens zien hoe door flexibele werktijden, procesverbetering en/of participatief management veel meer bereikt kan worden. De wedstrijd is bovendien bedoeld om collega ondernemers te inspireren en te stimuleren het slimmer werken in hun eigen organisatie toe te passen.

Gerenommeerde jury
Een deskundige jury selecteert voorafgaand aan de Energiedag drie finalisten uit de ingezonden Slimmer Werken cases. De deelnemers aan de Energiedag kiezen de uiteindelijke winnaar. De jury bestaat uit o.a. Melek Usta (Colourful People), Ton de Korte (NCSI), Jos van de Werken (Syntens). Dit jaar is de MKB Krachtcentrale gesteund door haar ambassadeurs: Alexander Rinnooy Kan (SER), Loek Hermans (MKB-Nederland), en Anja Jongbloed (CNV).

Meedoen?
Denkt u dat uw bedrijf in aanmerking komt voor een nominatie? Kijk dan op de website www.mkbkrachtcentrale.nl/energiedag-2010/wedstrijd naar de criteria en stuur de gevraagde antwoorden in. Dat kan tot 1 november 2010. Misschien sleept u de titel 'Slimste Bedrijf 2010' in de wacht.