Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, donderdag 25 november 2010


- Persbericht -

Hoe verder met vis? Dilemma's rond wilde vis en kweekvis

Deel 6 van de debatreeks 'De prijs van ons voedsel'

Vlees uit het wild eten we weinig meer, maar wilde vis eten we nog steeds volop. De mondiale visstanden staan er slecht voor. Het kweken van vis lijkt de oplossing. Is kweekvis duurzamer dan vis uit de Noordzee? Wat zijn de vooruitzichten voor de visstanden in de wereld? Op dinsdag 30 november wordt er onder leiding van Felix Rottenberg met Martin Pastoors (Wageningen UR en Centre for Marine Policy) en Esther Luiten (Initiatief Duurzame Handel) gediscussieerd over het dilemma rond wilde vis en kweekvis.

De zevendelige debatreeks over de toekomst van de landbouw en ons voedsel richt zich op 'De prijs van ons voedsel'. Wat betalen we voor ons voedsel in termen van geld, gezondheid, milieu, landschap en biodiversiteit? Centraal staan de dilemma's tussen economische groei en duurzaamheid. Wat is de echte prijs van ons voedsel?

Data: 20 september (start), 5 oktober, 2, 16, 23 en 30 november en 16 december (slotdebat).

Aanvang: café open 18.30 uur, start 19.30 uur, eindtijd: 21:30.

Kaarten: ¤10,- inclusief koffie/thee bij aanvang en enkele gratis hapjes.

Informatie: www.rodehoed.nl en 020 638 56 06.

Organisatie: Centrum voor Landbouw en Milieu en Ecominds in samenwerking met de Rode Hoed. De reeks is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Proeftuin Amsterdam en Triodos Foundation. Mediapartners: Volkskrant en Foodlog.nl.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht -