Gemeente Meppel


Facelift Hoofdstraat nadert afronding

25-11-2010 -
30 november wordt een informatiebijeenkomst over definitieve bestrating van de Hoofdstraat en omgeving gehouden.

Dinsdag 30 november wordt om 19.30 uur in het Stadhuis een informatiebijeenkomst over de definitieve bestrating van de Hoofdstraat, de Nieuwe Kerkstraat, de Hagenstraat, een deel van de Kleine Kerkstraat, de Groenmarktstraat, de kruising Hoofdstraat-Kruisstraat, de Weteringstraat, de Brouwersdwarsstraat en Weteringdwarsstraat in Meppel.

Tijdens de bijeenkomst kunt u zich informeren over de gevolgen voor u van de geplande werkzaamheden. Vanzelfsprekend kunt u tijdens de bijeenkomst vragen stellen over het plan.

Het afgelopen jaar is het riool onder een groot deel van de binnenstad is vervangen. Daarmee is ook het regenwater- van het gewone vuilwater riool afgekoppeld. Omdat voor het vervangen van het riool de gehele straat open lag, is de rioolvervanging een herinrichting van het openbare gebied gekoppeld. Daarmee ontstaat een eenheid van uitstraling van het hele centrum, vergelijkbaar is met de stijl van de Kruisstraat en het Prinsenplein.

Want Facelift Centrum is de verzamelnaam voor een groot aantal projecten voor de verbetering van de kwaliteit van de binnenstad. De afgelopen en de komende jaren is de gemeente druk bezig met het herinrichten van dit voor inwoners en bezoekers belangrijke gebied.