Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.15 uur

Utrecht, 30-11-2010

Auto in de brand

UTRECHT In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 november ontstond brand in een auto. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 03.10 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de brand stond op de Amsterdamsestraatweg. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Uit eerste onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichting. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Mannen met vuurwapen aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee mannen aangehouden omdat zij in bezit waren van een vuurwapen.

Getuigen belden omstreeks 22.45 uur naar de politie omdat op de Harde Bollenstraat een bedreiging had plaatsgevonden. Hierbij zou vermoedelijk een vuurwapen getoond zijn. Aan de hand van de opgegeven signalementen gingen agenten op zoek naar de verdachten. Op De Drift zagen agenten een oranje scooter met twee mannen erop rijden. De mannen en de scooter voldeden aan de opgegeven omschrijving. De achtervolging werd ingezet.

Op de Van Asch van Wijckskade stopte de bestuurder. Omdat er sprake zou zijn van een vuurwapen werden de mannen gesommeerd te gaan liggen, waarop zij geboeid werden. Onder de buddyseat van de scooter troffen agenten een vuurwapen aan. Het wapen werd in beslag genomen. De twee verdachten, 27 en 56 jaar uit Zeist en Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 november een man aangehouden omdat hij had ingebroken.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige. Deze had het vermoeden dat er ingebroken werd in één van de huisjes van het volkstuinencomplex aan de Oostbroekselaan. Ter plaatse zagen agenten een fiets aan het begin van het terrein staan. Omdat het gesneeuwd had, zagen de agenten verse voetstappen in de richting van één van de huisjes lopen.

De agenten volgden het spoor en troffen een openstaande deur bij het huisje aan. In het huisje lag een man te slapen. De 46-jarige man (woonplaats onbekend) werd aangehouden. Hij had een tas bij zich die vol zat met inbrekersgereedschap.

Dief aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij een laptop had gestolen.

Een getuige belde omstreeks 12.30 uur naar de politie omdat hij had gezien dat een man een laptop bij een bedrijf op Achter Clarenburg had weggenomen. Via het cameratoezicht werd de verdachte gevolgd en de positie aan agenten op straat doorgegeven. De man werd in de omgeving van het Predikherenkerkhof aangehouden. Hij had de gestolen laptop bij zich. Ook was de 18-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats in bezit van een betaalpas die niet van hem was. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.