Gemeente Deurne


Aanbeveling benoeming nieuwe burgemeester Deurne bekend

Hilko Mak

Maandagavond 29 november heeft de gemeenteraad van Deurne in een besloten vergadering unaniem gekozen voor de aanbeveling van de benoeming van de heer Hilko Mak als de nieuwe burgemeester van Deurne.

Een eerste kennismaking
De heer Mak is geboren op 19 juni 1954 en begon zijn loopbaan in 1971 bij de Algemene Bank Nederland. In 1977 werd hij rechercheur bij de Economische Controledienst (ECD) die in 2000 fuseerde met de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD). Van 2002 tot 2006 was de heer Mak teamleider bij de FIOD in Zwolle en maakte hij deel uit van het collegiale managementteam van de regio Noord-Oost Nederland.

Verder was hij afdelingsvoorzitter van het CDA in Beuningen, waarna hij in 2002 als fractievoorzitter plaats nam in de gemeenteraad. Van 2006 tot april 2010 was hij wethouder in diezelfde gemeente. Hij beheerde de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Welstand, Financiën, Economie, Kunst en Cultuur, recreatie en Toerisme. Op dit moment is de heer Mak gemeenteraadslid in Beuningen.

Sinds juni 2010 is de heer Mak lid van het kwaliteitsteam Samenwerken Regieraad Bouw Oost Nederland en is hij bestuurslid van de Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde, die kennis, vaardigheden en middelen van bedrijven koppelt aan vragen van maatschappelijke organisaties.

De heer Mak beoefent actief de paardensport - met name de mensport - en heeft een enkelspan.
Ook bespeelt hij als organist diverse kerkorgels in de regio Beuningen. De heer Mak is geboren in Krimpen a/d IJssel, is gehuwd geweest en heeft een zoon van 23 jaar (Arjan).

Vanwege het kerstreces is niet exact aan te geven wanneer de benoeming zal ingaan.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers