FNV Bouw

Grote poortactie bij De Vries Kozijnen

Vanmorgen stonden zo'n 200 werknemers van De Vries Kozijnen in Gorredijk stil bij bij het voorgenomen ontslag van 130 personeelsleden. FNV Meubel & Hout wees afgelopen week het eindbod af van De Vries Kozijnen; er zijn 124 individuele ontbindingsverzoeken ingediend. Dit betekent dat werknemers zouden moeten afvloeien zonder sociaal plan en daarmee zonder perspectief op een goede ontslagvergoeding. Vandaag buigt de rechter zich over deze zaak. FNV Meubel & Hout dringt er bij de kantonrechter op aan deze ontslagconstructie af te wijzen.

"Er is veel frustratie bij de werknemers: ATV-dagen kunnen niet opgenomen worden, personeel is verplicht om over te werken en men wordt geïntimideerd. Daarom wilden de werknemers vanmorgen aan hun werkgever laten weten dat zij netjes behandeld willen worden", aldus Jeroen Vos, regiobestuurder van FNV Meubel & Hout.

FNV Meubel & Hout is boos over gang van zaken bij De Vries Kozijnen. Zo zijn vakbonden en ondernemingsraad niet betrokken bij de voorbereiding van de reorganisatie, en wordt de Wet Melding Collectief Ontslag moedwillig ontdoken. Verder zat de bond vraagtekens bij de argumentatie van deze reorganisatie.

De Vries Kozijnen is onderdeel van de Doorwin Groep. FNV Meubel & Hout was eerder betrokken andere Doorwin-reorganisaties: de productieverplaatsing van Kuin Kozijnen in Schagen naar De Vries Kozijnen en bij de sluiting van Limburg Kozijnen en deurenfabriek De Kock en Van Gelder.

Eerdere berichten:
Eindbod De Vries Kozijnen onacceptabel Helft personeel weg bij De Vries Kozijnen

Publicatiedatum: 30-11-2010