Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

30 november 2010, Utrecht

-----

Wegens succes vorst-alert vorig jaar

CNV Vakmensen breidt service bij vorst uit

Met de winter voor de deur heeft CNV Vakmensen besloten de service op het gebied van werken bij kou verder uit te breiden. Werknemers die zich voor deze service aanmelden krijgen per sms een bericht over de gevoelstemperatuur van 07.00 uur 's morgens. Die temperatuur is bepalend voor de vraag of ze volgens de regels kunnen stoppen met werken of niet.

Volgens de Cao Bouwnijverheid kunnen werknemers het werk neerleggen bij een gevoelstemperatuur van -6 graden Celsius of lager. Zodra de gevoelstemperatuur -3 graden Celsius of minder is verzendt de bond aan mensen die zich hiervoor hebben aangemeld een sms'je met informatie over de situatie in hun regio.

De bond maakt hierbij gebruik van de gegevens van regionale meetstations. Daarom moeten mensen bij aanmelding de postcode van waar ze werken doorgeven. Zij ontvangen dan 's morgens om 07.30 uur een (gratis) sms-bericht met de gevoelstemperatuur van 07.00 uur in die regio.

Meer gedetailleerde uitleg over deze vorm van dienstverlening is te vinden op www.cnvvakmensen.nl/vorstverlet. Nieuw is, dat bezoekers daar nu ook een kaartje vinden waarop ze de postcode van hun werkplek kunnen aangeven. Bovendien wordt hier aangegeven hoe ze zich voor het vorst-alert kunnen aanmelden.

Mochten er problemen ontstaan, dan kan men via 030 - 7511047 bellen met de speciaal ingestelde vorstlijn. Die is in de winterperiode dagelijks geopend vanaf 07.30 uur 's morgens.

Gijs Lokhorst, namens CNV Vakmensen onderhandelaar over de Cao Bouwnijverheid: 'Het gaat bij de beoordeling over wel of niet werken niet om de vraag hoe hard het vriest, maar om de gevoelstemperatuur. Die kan zelfs -6 graden Celsius zijn zonder dat het vriest. Dit is op zichzelf een verbetering voor de werknemers. Alleen is het voor hen nu moeilijker te bepalen wanneer de omstandigheden zo zijn, dat ze hun werk kunnen neerleggen. Ons zogenoemde vorst-alert is hierbij een handig hulpmiddel. Wel adviseren wij de mensen om altijd eerst te overleggen met hun werkgever.'