Dura Vermeer

Utrecht - 30 november 2010

Leidingrenovatie in het hart van Utrecht

Dura Vermeer Ondergrondse Infra werkt op dit moment aan een grote renovatie van stadsverwarmingleidingen op de Croeselaan in Utrecht, één van Utrechts belangrijkste ontsluitingswegen.

In de stad Utrecht ligt een groot netwerk van stadsverwarmingleidingen. Deze geïsoleerde leidingen transporteren restwarmte van de industrie naar bewoners en bedrijven in Utrecht. Dura Vermeer Ondergrondse Infra werkt al 40 jaar mee aan realisatie en onderhoud van dit netwerk. Voor netbeheerder Eneco is onderhoud en renovatie van groot belang om een goede warmtelevering te kunnen garanderen. Momenteel hier wordt 600 meter transportleiding vervangen, met een diameter van DN300/450. Na afronding van dit project, kan de leiding de komende jaren weer veilig warmte transporteren.

Gecombineerd project
Naast de warmteleiding van Eneco legt Dura Vermeer in opdracht van Joulz een middenspanningskabel mee in hetzelfde tracé. Hier worden 8 bundels van 3 kabels aangelegd, zo komt er in nagenoeg hetzelfde tracé 19 kilometer kabel te liggen. Voor de gemeente Utrecht legt Dura Vermeer in hetzelfde tracé mantelbuizen mee. De mantelbuizen kan de gemeente later gebruiken voor uitbreiding van bijvoorbeeld het glasvezelnet.

Minder overlast
Door gelijktijdig voor verschillende opdrachtgevers te werken, wordt de overlast voor het verkeer op de Croeselaan en de aangrenzende panden beperkt. Het tracé hoeft maar een keer gegraven te worden. Aan de Croeslaan zijn o.a. Jaarbeurs, Rabobank, het Beatrixtheater en de Knoop kazerne gehuisvest. In nauw overleg met al deze stakeholders wordt gewerkt aan de uitvoering van dit project. Naar verwachting is het project eind november afgerond.