Ingezonden persbericht


Persbericht

Top 10 vakantie verlanglijst
Down under in Australië en stedentrip New York populairst

Amsterdam, 30 november 2010 - Sinterklaas moet diep in zijn buidel tasten om aan de vakantie verlanglijst van Nederland te voldoen. Australië is het populairste vakantieland en New York de meest gevraagde citytrip als geschenk van de Goedheiligman. 25% verkiest een Europese bestemming boven een intercontinentale vakantietrip. Dit blijkt uit een enquête van Vakantie.nl, waarin 1646 bezoekers de vraag beantwoorden welke reis zij het liefst van de Goedheiligman cadeau krijgen.

Ook zonder de financiële steun van Sinterklaas bezoekt 27% evengoed het land of de stad dat bovenaan het wensenlijstje staat. Bijna de helft doet dit binnen een jaar en een kwart van de vakantiegangers binnen een half jaar.

'Down under' populairst
45% kiest voor de droombestemming Australië vanwege de natuur. De 'no worries-mentaliteit' spreekt ook veel van de respondenten aan. Voor 25% is de geschiedenis en cultuur van het land doorslaggevend bij het bepalen van de vakantiebestemming. 10% kiest voor een bepaald land om een bezoek aan familie, vrienden of geliefden te brengen. Zuid-Afrika ontbreekt opvallend genoeg in de Top 10 landen.

Top 10 landen

1. Australië

2. Verenigde Staten

3. Nieuw-Zeeland

4. Griekenland

5. Indonesië

6. Spanje

7. Thailand

8. Malediven

9. Curaçao

10. Argentinië

'The Big Apple'
De top 10 steden bestaat voor 60% uit steden binnen Europa. New York wint ruim, met maar liefst 20%. De bezienswaardigheden en het hippe en trendy stadsgevoel maken New York tot de populairste citytrip. Barcelona volgt op een tweede plaats met 12%. Romantisch Parijs valt opmerkelijk genoeg buiten de wenslijst met favoriete steden.

Top 10 steden

1. New York

2. Barcelona

3. Rome

4. Istanbul

5. Venetië

6. Wenen

7. Las Vegas

8. Marrakech

9. Londen

10. Antwerpen

Bekijk de volledige vakantie verlanglijst op: www.vakantie.nl/verlanglijstje

Sanoma Uitgevers en Sanoma Digital = Sanoma Media Netherlands Sanoma Uitgevers en Sanoma Digital gaan per 5 april 2011 één naam hanteren: Sanoma Media Netherlands. Sanoma Media is met haar publiekstijdschriften, custom media magazines, events, websites, mobiele sites, mobiele apps en iPad apps het grootste Mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma Media bereikt met al haar media circa 90% van de Nederlandse bevolking (13+) en 80% van alle internetters (13+) in Nederland.

Sanoma heeft een rijk portfolio met meer dan 100 uiteenlopende A-merken waaronder AutoWeek, Donald Duck, delicious., Flow, Kieskeurig.nl, Libelle, Margriet, NU.nl, Viva, Vrouwonline.nl, SchoolBANK.nl en Startpagina.nl.

Meer informatie over Sanoma Digital en Sanoma Uitgevers vind je op www.sanomadigital.nl of www.sanoma-uitgevers.nl.

Volg ons op Twitter: twitter.com/sanomadigitalNL


Noot voor redacties

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht