Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.15 uur

Utrecht, 30-11-2010

Door het dak

VEENENDAAL - Op maandagochtend raakte een jongen gewond nadat hij door een dak was gevallen. Omstreeks 09.30 uur liep een 15-jarige jongen uit Veenendaal op een dak, van een leegstaande bedrijfshal aan de Pelikaanstraat. Plotseling zakte hij door het dak, stortte zes meter naar beneden en kwam op het beton terecht. Zijn vriendjes stonden buiten het pand en konden niet bij hem komen. De jongens gooide enkele ruiten in en kwamen zo bij hun vriendje terecht. Een van de jongens had een EHBO cursus gehad en adviseerde hem te blijven liggen. Politie en ambulance werden gewaarschuwd en de jongen werd met verschillende botbreuken naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbreker overlopen

RHENEN- Op dinsdagochtend werd een inbreker overlopen door een bewoner.

Omstreeks 03.40 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Platanenlaan gerommel bij de achterdeur. Hij ging poolshoogte nemen en zag iemand hard wegrennen uit de keuken. De achtervolging werd door de bewoner ingezet maar de man, ongeveer 1.70 lang, krullend donker haar en gekleed in een donkere jas, rende hard weg in de richting van de Nieuwe Veenendaalsedijk. Ondanks dat de dader gesnapt was had hij toch kans gezien enkele persoonlijke eigendommen mee te nemen.

Middels 112 werd de politie gewaarschuwd en door agenten werd een schoenspoor van de dader in de sneeuw aangetroffen. Dit spoor werd gevolgd en liep door naar de Berkenlaan, Anemoonstraat en het Vreeswijkplein. De voetstappen liep over opritten, garageboxen en achtertuinen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er ook was (poging) ingebroken in een woning aan de Acacialaan en de Vreeswijkstraat. De verdachte werd niet meer aangetroffen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.