Ingezonden persbericht


Persbericht

Inschrijvingen Zwarte Cross 2011 binnen 10 minuten vol!

Vandaag, maandag 29 november, startte om 11.00 uur via www.zwartecross.nl de inschrijving voor deelname aan de Zwarte Cross 2011. Deze inschrijving was binnen 10 minuten vol! Men kon zich inschrijven voor zeven verschillende klassen, namelijk: de Brommerklasse, de Hijspanklasse, de Wegraceklasse, de Specialklasse, de Romaklasse, de Ben Hur Klasse en de Zwaargewichtklasse. Inschrijvingen
In totaal was er plek voor 225 voertuigen in de Brommerklasse, 50 in de Wegraceklasse, 40 in de Specialklasse, 20 in de Zwaargewichtklasse, 35 in de Romaklasse, 35 in de Ben Hur Klasse en 35 in de Hijspanklasse. In alle klassen is het vermaken van het publiek het allerbelangrijkst en de deelnemers slagen hier met hun uitbundig uitgedoste voertuigen en maffe outfits ieder jaar weer in.

Specials en Zwaargewichten
Aanmelden voor de Specialklasse en Zwaargewichtenklasse is nog wel steeds mogelijk. Via www.zwartecross.nl kunnen ontwerpen worden ingestuurd en een deskundige ballotagecommissie bepaalt welke voertuigen mee mogen doen met de Zwarte Cross. De inzendingen worden beoordeeld op humor en originaliteit.

Klasses op uitnodiging
In totaal telt de Zwarte Cross meer dan 1500 deelnemers die met ruim 500 voertuigen de baan op zullen gaan. Naast bovengenoemde klassen zijn er ook nog een aantal klassen waar geen inschrijving voor geldt. Deze klassen zijn de Superklasse (de nationale en internationale top van de motorsport), de Oldtimerklasse (nostalgie op de baan) en de Calimeroklasse (de jongste generatie Zwarte Crossers).

Voorverkoop kaarten Zwarte Cross Festival
I.v.m. de plannen van kabinet Rutte om het BTW tarief op festivalkaartjes te verhogen van 6% en naar 19% heeft organisator Feestfabriek Alles Komt Goed BV besloten om al in december 2010 met de voorverkoop van de kaarten voor het Zwarte Cross Festival 2011 te beginnen. Op deze manier is het voor de bezoekers nog steeds mogelijk om voor de vertrouwde lage prijs kaarten te bemachtigen.


· Maandag 6 december start om 11.00 uur de voorverkoop van alle soorten kaarten voor leden van de Zwarte Cross Fanclub via www.zwartecross.nl.
· Maandag 13 december start om 11.00 uur de algemene voorverkoop van alle soorten kaarten via www.zwartecross.nl Zwarte Cross Festival 2011; 15, 16 en 17 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl
Einde Persbericht