Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nlAmersfoort: 30 november 2010

STERK DEELNEMERSVELD REAAL TENNIS MASTERS

Raemon Sluiter heeft zojuist het sterke deelnemersveld van de REAAL Tennis Masters bekendgemaakt. Zowel bij de heren als de dames doen de Nederlandse toppers mee. Bij de heren dingen Thiemo de Bakker en titelverdediger Robin Haase mee naar de titel Tennis Master 2010. Daarnaast hebben Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel hun deelname toegezegd. Bij de dames komen ook de Nederlandse nummers 1 en 2, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek, beide in actie. Uiteraard verdedigt Richel Hogenkamp haar titel. "Ik ben trots op zo'n sterk deelnemersveld bij zowel de heren als de dames. Dat laat zien dat de spelers de REAAL Tennis Masters belangrijk vinden en graag meedoen. Het belooft een mooi en spannend evenement te worden", aldus toernooidirecteur Raemon Sluiter.

Rolstoeltennis
Voor het eerst strijdt de rolstoeltennistop gelijktijdig om de nationale titel tijdens de REAAL Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen (NRK). Tijdens deze primeur komt de Nederlandse top in actie, waaronder Esther Vergeer en Maikel Scheffers.

REAAL Tennis Masters
De REAAL Tennis Masters en de REAAL NRK vinden plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 december in Topsportcentrum Rotterdam. De loting is op maandag 13 december.

Wildcard
De organisatie kent zowel voor de REAAL Tennis Masters als de REAAL NRK in totaal vier wildcards toe (twee dames en twee heren). Deze spelers en de definitieve deelnemerslijst worden op 13 december bekendgemaakt.

De top 4 van het deelnemersveld van de REAAL Tennis Masters ziet er als volgt uit: Dames Heren

1. Arantxa Rus 1. Thiemo de Bakker

2. Michaëlla Krajicek 2. Robin Haase

3. Kiki Bertens 3. Jesse Huta Galung

4. Richel Hogenkamp 5. Thomas Schoorel
Nationale ranglijst per 29 november 2010

De top 4 van de deelnemers van de REAAL Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen zijn: Dames Heren

1. Esther Vergeer 1. Maikel Scheffers

2. Sharon Walraven 2. Tom Egberink

3. Marjolein Buis 3. Ronald Vink

4. Jiske Griffioen 5. Berry Korst
Nationale rolstoeltennisranglijst per 29 november 2010

Wedstrijdprogramma
De REAAL Tennis Masters worden volgens een knock-outsysteem met 12 spelers en speelsters gespeeld, de REAAL NRK met 8 spelers en speelsters. Op woensdag 15 december staan vanaf 12.00 uur zes wedstrijden op het programma. Op donderdag 16 en vrijdag 17 december beginnen de wedstrijden ook om 12.00 uur. Er worden dan vijf partijen gespeeld. De halve finales worden gespeeld op zaterdag 18 december vanaf 11.00 uur. De finaledag begint zondag 19 december om 11.00 uur.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor de REAAL Tennis Masters en de REAAL NRK in Rotterdam zijn vanaf woensdag 15 december te koop aan de kassa van Topsportcentrum Rotterdam.


----------