Persbericht

Information Builders benoemd als leider op het gebied van Enterprise Business Intelligence Platforms

Amstelveen, 30 november, 2010 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, is door Forrester als leider benoemd in het rapport 'The Forrester Wave(TM): Enterprise Business Intelligence Platforms Q4 2010' (oktober 2010). In dit gedetailleerde overzicht met enterprise business intelligence suites wordt Information Builders WebFOCUS 8 genoemd als leider. "Information Builders voorziet als enige middelgrote leverancier in een volledige BI-portfolio als geloofwaardig alternatief voor de mega-vendors", volgens het Forrester-rapport.

Volgens Forrester is WebFOCUS ontstaan uit 30 jaar expertise op het gebied van data managementarchitectuur en data processing op grote schaal, inclusief mainframe. Daarnaast blijft Information Builders voorop lopen in de markt met de rijkste oplossingen voor data- en applicatie-adapters, waar andere BI-leveranciers ook gebruik van maken en op vertrouwen. Het Forrester-rapport beschrijft daarnaast dat Information Builders het platform compleet gemaakt heeft door het bieden van nieuwe oplossingen voor data quality en geïntegreerde, geavanceerde analytics door het gebruik van open source 'R'-oplossingen. Information Builders innoveert met onderscheidende rapportagefunctionaliteit zoals Active Reports, waarin alle data bewaard wordt in de browser.

"Wij zijn blij dat Forrester ons benoemt als leider van business intelligence-oplossingen", zegt Gerald Cohen, CEO en president van Information Builders. "Wij richten ons op het aanbod van customer facing-systemen en implementaties op grote schaal om het werk van onze klanten te vereenvoudigen. Van zakelijke gebruikers wordt verwacht dat zij dagelijks belangrijke beslissingen nemen. De uitdaging die wij hierin zien is dat zij de juiste middelen bezitten om deze belangrijke beslissingen te nemen."

(254 woorden)