Hondenluisteraar Bert Wiltink geeft workshop bij 1We Academy


Hoe consequent ben jij als baas

AMERSFOORT, 20101124 -- Hoe denken honden? Hoe consequent ben je als baas? En hoe voorkom je ongewenst gedrag? Kortom: hoe krijg je via roedelgedrag inzicht in situaties in je dagelijks leven? In een interactieve workshop leert `hondenluisteraar' Bert Wiltink hoe men op een natuurlijke manier een betere band met de hond én de omgeving kunt opbouwen. Dinsdag 30 november bij de 1We Academy in Amersfoort.

Net als honden (en andere roedeldieren) communiceren mensen volgens Bert Wiltink heel divers. "Vergelijk het met dialecten, die je soms wel en soms niet kunt verstaan. De kunst is om via het `wafalbe(r)t' beter met je hond te communiceren, wat leidt tot meer inzicht in je omgang met de mensen om je heen."

Conflicten
Non-verbale communicatie speelt daarin een belangrijke rol. Wiltink: "Je houding zegt vaak veel meer dan wat je met woorden kunt zeggen. In een roedel geldt het recht van de sterkste op een heel harmonieuze manier. Wij als mensen accepteren veel minder van elkaar, wat al gauw leidt tot conflicten. Door het alfabet van non-verbale communicatie te leren, kun je dieren én mensen op een positieve manier beïnvloeden."

Juiste communicatie
Dat gebeurt op basis van kennis en vooral ook emotie en positieve energie. De balans, de harmonie, het contact en het gevoel van vertrouwen tussen baas en hond -of tussen mens en mens- is daarbij van groot belang. Wiltink: "Net als in een roedel in de natuur spelen rangorde en hiërarchie een allesbepalende rol. Uit een goede verstandhouding en de juiste communicatie volgt vanzelf een betere band."

De 1We Academy is een initiatief van 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl. De workshop vindt van 16.00 tot 21.00 uur plaats in 1We Studio 1 in Amersfoort, hét belevings- en ontmoetingscentrum voor een betere wereld. De kosten bedragen ¤ 150 (incl. maaltijd / excl. BTW). De workshop is met name bedoeld voor hondenliefhebbers (één hond per deelnemer!). Voor meer informatie en aanmelding: www.eenwereldidee.nl.

Ingezonden persbericht