Ingezonden persbericht


Hilversum, 26-11-2010

THEO MAASSEN IN "HET GEHEIM", RUIGE POPFOTOGRAFIE EN RELIGIEUZE LIEDTEKSTEN

Dat en meer in AVRO Opium

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt en bediscussieert presentator Cornald Maas op dinsdag 30 november het aanbod uit de culturele agenda met prominenten uit de wereld van Kunst&Cultuur. Het panel wordt bezet door vaste panelleden schrijfster Christine Otten en cabaretier Kasper van Kooten en gastpanellid actrice Renée Soutendijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Ze is bekend als tekstschrijfster van liedjes voor onder andere Paul de Leeuw, Willeke Alberti en de Nederlandse vertaling van de ABBA-musical Mamma Mia. Haar laatste project is heel wat anders. Coot van Doesburgh schreef namelijk 100 nieuwe (lied)teksten op oude (veelal kerkelijke) melodieën, in opdracht van de Remonstrantse Kerk. De bijbehorende cd met 15 van deze liedjes werd ingezongen door Karin Bloemen. Kasper en Christine geven hun mening over dit project. Kasper van Kooten: "Het is een aanzet tot meer samenzang en daar pleit ik ook echt voor!"

De popfotografie stond nog in de kinderschoenen toen Kees Tabak punkbands met de camera begon vast te leggen. In het overzichtsboek 'No more Heroes' is een selectie te zien uit deze wilde beginjaren, de magistrale midden jaren '80 en de verzakelijking in de muziekwereld. Van zwart-wit foto's van een jonge Prince, Madonna en Bono aan het begin van hun carrière tot kleurenfoto's van nieuwe talenten als Ilse de Lange, Wende Snijders en Jacqueline Govaert. Christine Otten: "Ik was erg onder de indruk van deze eerlijke, echte en ontwapenende fotografie."

We kennen hem allemaal als Eindhovenaarse grappenmaker, maar cabaretier Theo Maassen is de laatste tijd steeds vaker te zien als acteur. "TBS", "Minoes", "Waltz" en recentelijk in de VPRO serie "Bellicher: de macht van meneer Miller". In de nieuwste familiefilm van "Alles is Liefde"-regisseur Joram Lürsen, "Het Geheim", speelt hij de rol van klunzige vader. Christine en Renée gingen voor Opium naar de première en bespreken de film en Theo's acteerprestaties. Renée Soutendijk: "Theo heeft het vermogen om ondanks de rol iets heel menselijks en begrijpbaar liefs uit te stralen."

Voor meer informatie: Opium.avro.nl

AVRO Opium, elke dinsdag om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2

---