Systemation introduceert NetSearch in Nederland


Nieuwe generatie Business Intelligence oplossing is gebaseerd op krachtige zoektechnologie en richt zich op `business users'

GOUDA, STAFFORD (UK), 20101130 -- Systemation en Connexica maken vandaag bekend dat ze een distributieovereenkomst voor de Nederlandse markt hebben gesloten. Connexica is de producent van NetSearch, een nieuwe generatie Business Intelligence (BI) software die gebaseerd is op krachtige, innovatieve zoektechnologie.

NetSearch biedt de mogelijkheid om op elk gewenst moment (ad hoc) bedrijfsgegevens op te zoeken, te analyseren en te rapporteren. Dit gebeurt door toepassing van technologie die veel overeenkomsten vertoont met die van de zoekmachines zoals iedere internetgebruiker die dagelijks gebruikt. De bekende zoekmachines worden gebruikt om teksten, documenten en andere ongestructureerde data te vinden. NetSearch daarentegen is ontwikkeld voor toepassing binnen een bedrijfsmatige omgeving waar gestructureerde gegevens aanwezig zijn in de diverse bestanden van bedrijfsapplicaties of in een data warehouse. Eindgebruikers van deze systemen kunnen nu met NetSearch in real time zonder tussenkomst van IT-specialisten op een uiterst gebruikersvriendelijke manier de benodigde gegevens vinden en daarop vervolgens de gewenste analyses en rapportages uitvoeren.

Met NetSearch zal Systemation zich zowel richten op organisaties, die deze oplossing intern toepassen als op system integrators en adviesorganisaties, die de technologie gebruiken als onderdeel van projecten die zij voor hun relaties uitvoeren. Daarnaast behoren organisaties die softwarepakketten ontwikkelen tot de doelgroep. Voor hen zijn OEM licenties beschikbaar die het mogelijk maken NetSearch integraal onderdeel van hun eigen softwareoplossing aan te bieden.

`Naast onze oplossingen voor de IT doelgroep betekent NetSearch een belangrijke uitbreiding van ons dienstenpakket voor business users. Met NetSearch hebben deze eindgebruikers maximale flexibiliteit en onafhankelijkheid om in hun informatiebehoefte te voorzien. Uniek in NetSearch is, dat datamining tot op het laagste niveau van de individuele transacties mogelijk is. Dit in tegenstelling tot traditionele BI-systemen die veelal met geaggregeerde data werken. Door de lage investeringen en operationele kosten die aan het gebruik van NetSearch zijn verbonden, is de `Total Cost of Ownership' bovendien ook nog eens substantieel lager. Organisaties krijgen met NetSearch zo de mogelijkheid zeer snel bedrijfskritische informatie te verkrijgen. Beslissingsprocessen kunnen op deze manier enorm worden versneld'. Aldus Kees Gelderblom, Sales Manager bij Systemation en met ruime ervaring in de Business Intelligence markt. `Met NetSearch dragen we bij aan de verhoging van de effectiviteit van de bedrijfsactiviteiten van onze relaties. We zijn er trots op om met een innovatieve organisatie als Connexica te kunnen samenwerken in dit, zich snel ontwikkelende, deel van de markt'.

Connexica's sales en marketing directeur Chris Finch voegt hier aan toe: `De expertise van Systemation en haar marktkennis geven ons de mogelijkheid de marktpositie van NetSearch in Nederland snel uit te breiden. Nederland is voor ons belangrijk omdat het een markt is die bekend staat om een snelle acceptatie van nieuwe technologieën'.

Over Connexica
NetSearch van Connexica, opgericht in 2006, hanteert een fundamenteel andere benadering voor het geautomatiseerd ontsluiten van informatie en de daaraan gekoppelde managementrapportage. NetSearch is een webgebaseerd tool van wereldklasse voor het zoeken en analyseren van informatie. Netsearch gebruikt zoektechnologie voor het verzamelen van de data waarop queries en analyses moeten plaatsvinden. Dit betekent dat de implementaties veel sneller kunnen worden uitgevoerd dan bij andere systemen het geval is. Met de snelheid van een zoekmachine kunnen eindgebruikers gegevens opvragen en rapportages laten maken zonder dat daarbij de ondersteuning van IT-specialisten nodig is. Dit betekent een significante verbetering van de ROI (return on investment). Complexe en vergaande gegevensanalyse op zeer grote datasets is nog nooit zo eenvoudig geweest. NetSearch maakt business intelligence oplossingen bereikbaar voor een brede groep eindgebruikers.
E-mail: press@connexica.com.

Over Systemation
Systemation, opgericht in 2003, levert geavanceerde IT-oplossingen op het gebied van:
* Het integreren, moderniseren en testen van applicaties
* Business Intelligence
* IT Infrastructuur & Operations Management.

Systemation biedt ondernemingen een volledig spectrum van diensten op deze gebieden, van haalbaarheidsstudies en business case analyses tot implementatie en onderhoud. De state-of-the-art oplossingen van Systemation zijn gebaseerd op softwareproducten van internationaal toonaangevende producenten als Connexica en kenmerken zich door flexibiliteit, gebruiksgemak en niet in de laatste plaats door een maximale return on investment.

Systemation AES B.V.