Het vroegere bedrijfsonderdeel Illumination and Detection Solutions (IDS) van PerkinElmer heet nu Excelitas Technologies Corp.

Nu de afsplitsing is afgerond, gaat Excelitas Technologies verder als een onafhankelijke onderneming die hoogpresterende technologische oplossingen op maat levert aan fabrikanten van originele uitrusting (OEM)

WALTHAM, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20101130 --

Het vroegere bedrijfsonderdeel Illumination and Detection Solutions (IDS) van PerkinElmer legt zich voortdurend toe op het leveren van innovatieve, aangepaste technologische producten en oplossingen aan haar commerciële klanten en defensieorganen wereldwijd. Vandaag werd het officieel geherlanceerd als Excelitas Technologies Corp.

Excelitas Technologies, nu in handen van private equity-bedrijf Veritas Capital, heeft 3000 werknemers, voert productieactiviteiten uit in de V.S., Canada, Europa en Azië en verwacht ruim 300 miljoen US dollar aan inkomsten in 2010. De onderneming zal doorgaan met het ondersteunen van fabrikanten van originele uitrusting (OEM) en aftermarket-klanten verspreid over diverse gespecialiseerde markten, zoals medische, analytische instrumentatie, klinische diagnostiek, industrie, veiligheid en beveiliging, lucht- en ruimtevaart en defensie.

“We zijn trots op de lancering van Excelitas Technologies. Met Veritas Capital als nieuwe eigenaar verwachten we nog meer steun voor de initiatieven op het gebied van innovatie en groei, die als doel hebben sneller waardevermeerdering voor al onze stakeholders te creëren,” aldus President-Directeur David Nislick.

“Namens Veritas Capital en onze commanditaire vennoten wil ik laten weten dat we heel blij zijn verbonden te zijn aan Excelitas Technologies en haar 3000 werknemers over de hele wereld. De onderneming heeft een lange traditie van innovatie en blinkt uit in het leveren van oplossingen aan haar klanten. We verheugen ons erop deze traditie de komende jaren voort te zetten,” aldus Bob McKeon, oprichter en beherend vennoot van Veritas Capital.

Excelitas Technologies biedt klanten een grondige expertise op het gebied van toepassingen, in combinatie met een breed portfolio van geavanceerde technologische oplossingen zoals xenonverlichting, LED-verlichting, thermische infrarooddetectoren, laag-lichtniveaudetectoren, emitters, uiterst betrouwbare stroombronnen, krachtige beveiligingssystemen en nauwkeurige frequentiestandaarden.

Meer informatie over Excelitas Technologies zal de komende maanden beschikbaar zijn via www.excelitas.com. Bezoek tijdens de overgangsperiode www.perkinelmer.com/lighting voor informatie over het aanbod van Excelitas op het gebied van verlichting, www.perkinelmer.com/detection voor informatie over sensoren en emitters en www.perkinelmer.com/Defense voor informatie over het aanbod van Excelitas op het gebied van defensie.

Over Excelitas Technologies

Excelitas Technologies is wereldwijd leidend op technologisch gebied. We leggen ons toe op het leveren van innovatieve oplossingen op maat om te voorzien in de behoeften van fabrikanten van originele uitrusting (OEM) op het gebied van verlichting, detectie en andere hoogwaardige technologische toepassingen. Voor toepassingen op het gebied van medische verlichting tot analytische instrumentatie, klinische diagnostiek, industrie, veiligheid en beveiliging, lucht- en ruimtevaart en defensie: Excelitas Technologies doet er alles aan om het succes van onze klanten in hun gespecialiseerde eindmarkten mogelijk te maken. Excelitas Technologies heeft ongeveer 3000 werknemers in Noord-Amerika, Europa en Azië, waardoor we klanten over de hele wereld van dienst kunnen zijn. Vroeger was Excelitas Technologies het bedrijfsonderdeel Illumination and Detection Solutions (IDS) van PerkinElmer. Het is nu in handen van Veritas Capital.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Excelitas Technologies
Francine S. Bernitz, Marketingdirecteur, +1 781-789-3178
media@excelitas.com
of
Fleishman Hillard, namens Excelitas Technologies
Danielle Wuschke, +1 617-692-0509

danielle.wuschke@fleishman.com