Huidtherapie Praktijk Peels (HagaZiekenhuis) opent 2e locatie in Delft


`Veel vraag naar definitieve ontharing en acne littekenbehandeling'

DEN HAAG, 20101130 -- Huidtherapie Praktijk Peels, specialist in therapie en behandelingen voor huidaandoeningen gevestigd in het Haga Ziekenhuis, heeft een tweede vestiging geopend in een monumentaal pand aan de Hertog Govertkade in Delft. De uitbreiding is noodzakelijk vanwege het groeiende aantal patiënten dat door huisartsen, dermatologen en plastisch chirurgen naar Praktijk Peels wordt doorverwezen.

"Na de opening van de eerste huidtherapeutische praktijk in het Haga Ziekenhuis in het jaar 2000, werden onze huidtherapie behandelingen al gauw opgemerkt door andere disciplines in het ziekenhuis," zegt Lieke Peels. "Huisartsen, de afdelingen radiotherapie en plastische chirurgie, heelkunde, dermatologie, gynaecologie, allemaal wisten ze onze praktijk te vinden. Door dit brede scala aan medische doorverwijzers groeide ook de drukte en wachttijden in de praktijk. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen een tweede vestiging te openen."

Littekenbehandeling, acnetherapie, definitieve ontharing
Om meer patiënten te kunnen helpen met onder andere littekenbehandeling, acnetherapie, oedeemtherapie en definitieve ontharing, was uitbreiding noodzakelijk. De gewenste capaciteitsgroei voor de praktijk was in het Haga Ziekenhuis echter niet mogelijk.

Lieke Peels: "Binnen een ziekenhuis is de ruimte meestal beperkt, wat ook het geval is in het Haga Ziekenhuis. Ruimte voor uitbreiding was op deze plek daarom helaas niet mogelijk. Een ruimte huren in een gemeenschappelijk gezondheidscentrum heeft ook zijn beperkingen. Ik wilde een unieke uitbreiding op de bestaande praktijk in het Haga Ziekenhuis, een locatie waar patiënten zich snel op hun gemak voelen. Na een lange zoektocht is het gelukt om een perfecte locatie te vinden."

Huidtherapie Delft
De tweede praktijk is gevestigd aan de Hertog Govertkade 11 in Delft. "Dit is een uniek stukje Delft," zegt Lieke Peels. "Vanuit het monumentale pand waar de huidtherapie praktijk is gevestigd heb je uitzicht op de Schie. Alle oude details in het pand zijn bewaard gebleven, waardoor de praktijk een warme uitstraling heeft. De behandelruimte alleen al stelt patiënten snel op hun gemak. De afspraken die voor de patiënten gereserveerd worden, zullen ook iets ruimer ingepland worden dan in het ziekenhuis, waardoor op deze locatie nog meer persoonlijke aandacht voor de patiënt is."

De praktijk is goed bereikbaar voor patiënten. Aan de overkant van de Schie ligt het centrum van Delft, met goede openbaarvervoer verbindingen. De praktijk is gelegen op ruim 5 minuten loopafstand van station Delft, waar ook tramlijn 1 (Den Haag/Delft) langskomt. Daarnaast stoppen diverse stads- en streekbussen bij de halte 'Zuidpoort' vlakbij. Voor patiënten is er bovendien genoeg parkeerruimte in de straat.

IPL ontharing
In de nieuwe vestiging in Delft zal onder andere behandeling van pigmentvlekken en (acne)littekens worden verricht. Dit zijn behandelingen waar veel vraag naar is. Deze huidproblemen worden aangepakt met behandelingen zoals micordermabrasie, fruitzuurpeelings, TCA (TriChloorAzijnzuur) peelings, salicylzuur peelings en MTS (MicroneedlingTherapySystem) behandelingen. Lieke Peels: "Onze therapeuten kijken per behandeling naar de conditie van de huid. Voorafgaande aan elke behandeling bepalen we welke methode op dat moment het meest geschikt is voor de huid. De behandelingen kunnen namelijk afwisselend worden gebruikt."

Ook veel vraag is er naar definitieve ontharing. In de vestiging in Delft is nog geen ontharingslaser, maar afhankelijk van de vraag op deze locatie zal hier in de toekomst in geïnvesteerd worden. In de vestiging in het Haga Ziekenhuis is wel een ontharingslaser beschikbaar. Lieke Peels: "Met behulp van een IPL ontharings apparaat verzorgen wij in het Haga Ziekenhuis al ruim 6 jaar ontharing met behulp van licht."

Laserontharing: veilige behandeling
"Voor patiënten is het een belangrijk gegeven dat wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)," zegt Lieke Peels. "In Nederland is het helaas nog niet officieel geregeld dat ontharingsbehandelingen door middel van licht of laser voorbehouden zijn aan huidtherapeuten of artsen. Ontharingslasers zijn daardoor helaas op elke hoek van de straat te vinden. Mensen kunnen zonder verwijzing behandeld worden door soms ongeschoold personeel, met alle risico's van dien. Een groot risico dat patiënten lopen als zij onbekwaam worden behandeld, is het risico op verbranding van de huid. Dus is het erg belangrijk dat patiënten door een huisarts of specialist voor laserontharing en lichtontharing worden doorverwezen naar goed geschoolde huidtherapeuten en dat er volgens specifieke protocollen wordt gewerkt."

Over Praktijk Peels
Huidtherapie Praktijk Peels (www.praktijkpeels.nl), met een hoofdvestiging in het Haga Ziekenhuis in Den Haag, is gespecialiseerd in onder andere (definitieve) ontharing door middel van lichtbehandeling, acne therapie, microdermabrasie, oedeemtherapie, camouflage en peelings. Eigenaar van de praktijk is Lieke Peels. Zij was in het verleden werkzaam als huid- en oedeemtherapeut in verschillende praktijken in Delft, Den Haag en Zoetermeer. In 2000 opende zij haar eerste eigen praktijk in het Haga Ziekenhuis, locatie Leyweg in Den Haag. In 2010 is de tweede vestiging van Praktijk Peels in Delft geopend.

Lieke Peels is Lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Het betekent dat de therapeuten van Praktijk Peels continu op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen in het beroepsveld door middel van nascholing en congressen. Voor patiënten is het een garantie dat de nieuwste ontwikkelingen en behandelmethoden snel worden opgepikt en toegepast in de praktijk.

Huidtherapie Praktijk Peels

Ingezonden persbericht